Sfecla rosie fiarta isi pierde din proprietati, chiar daca e fiarta in coaja.Te rog sa incerci sa o pui in cuptor, intreaga si sa o prepari la foc incet ca pe cartofii copti in coaja.Va fi mai putin apoasa, va avea o culoare senzationala, un gust diferit de cel obtinut prin fierbere si isi va pastra si proprietatile nutritive.
I love sfecla rosie!(cum suna asta)are atata personalitate si este atat de putin cunoscuta in Romania.Mare pacat.
Eu de exemplu nu stiam ca se poate pune otet din vin, nu am pus nici o data si e foarte buna fara, nici nu scurg sfecla. pur si simplu amestec sfecla fiarta si data prin razatoare cu hreanul, adaug sare dupa gust. e foarte foarte buna, mie imi place la nebunie.
Sfecla rosie mare(cam de 1 kg.)
2 radacini hrean
putin otet din vin
sare dupa gust.
Se spala sfecla si se pune la fiert cu coaja cu tot.
Radacinile de hrean se curata de coaja, se spala si se dau prin raza-toarea marunta,atentie caci ustura ochii! Peste hreanul dat prin razatoare se pune putina sare si otet, se amesteca bine cu o lingura de lemn si se lasa sa stea o ora.
Dupa ce a fiert sfeca (se incearca cu o furculita), se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se da prin razatoarea mare si se pune sa se scurga de zeama.Intr-un alt scurgator se pune hreanul.Cand s-au scurs bine se amesteca bine se mai adaoga sare dupa gust si otet.Se poate folosi salata la fripturi, se poate cosuma pe loc sau se pune in borcane cu putin ulei deasupra si se pastreaza pentru iarna.Nu se sterilizeaza!