O reteta care mie imi place foarte mult:
Ingrediente:
5 oua
o cana de zahar
o cana de faina
5 linguri de ulei
o lingurita de bicarbonat
zahar vanilat
Separi cele 5 oua. Galbenusurile le amestecu cu uleiul ca pentru maioneza. Albusurile se bat foarte bine, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se bat in continuare pana la dizolvarea zaharului, apoi se adauga galbenusurile si la sfarsit faina si bicarbonatul stins cu un pic de otet. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ulei (unt, margarina) si presarata cu faina. Se opreste un pic din compozitie peste care se adauga un pic de cacao, 2-3 linguri de ulei si facultativ esenta de rom. Se toarna si aceasta compozitie in tava si se amesteca usor cu o furculita. Se coace in cuptorul incins in prealabil. Se verifica cu o scobitoare sau spagheta daca checul este copt.
Chec cu stafide si rahat:o cana faina, 5 oua, o cana zahar, 5 lg ulei, stafide, rahat, esenta de vanilie sau zahar vanilat, coaja rasa de la o portocala.Se separa albusele de galbenuse, se freaca galbenusele cu zaharul, se adauga ulei, rahat taiat cubulete si stafidele, esenta de vanilie si coaja de portocala.Albusele se bat spuma si se inglobeaza in compozitia de galbenuse, amestecand usor cu telul, apoi se introduce faina, se amesteca usor pentru a pastra compoz pufoasa, compozitiase pune in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, se da la cuptor si se coace la foc potrivit cca 45 min.
Intra pe blogul meu: www.eileen-cuisine.blogspot.com, este la inceput, am postat cateva retete doar dar am acolo peste 100 de alte bloguri ale multor romance care chiar stiu sa gateasca divin! tot acolo gasesti si o reteta de chec pe care l-am incercat, fabulos! http://eileen-cuisine.blogspot.com/2009/03/chec-tigrisor.html
Uite aici retete:www.gastronomie.ele.ro/Checuri_--rc193.html - 39k
www.pofticiosi.ro/cat-Dulciuri-Checuri.htm - 20k
LisaJulie întreabă: