Avem nevoie de:
- foi NORI (eu le-am luat in pachet de 10, dar am folosit doar 4)
- orez (basmati am folosit eu)
- file de somon (50g)
- surimi (100 g)
- un morcov mare
- un castravete mare
- 3 linguri otet
- o lingura de zahar
- o lingura sare
Preparea orezului e relativ simpla: se fierbe orezul intr-o oala acoperita cu un capac greu, se da la foc mare 1-2 minute, apoi la foc mediu 3-4 minute s apoi cca 10 min la flacara foarte mica. Separat, se face un amestec din otet, zagar si sare. Dupa fierbere, orezul se lasa sa se odihneasca 2-3 min, apoi se pune peste amestecul preparat anterior si se amesteca cu grija, fara sa se striveasca boabele.
Morcovul si castravetele se taie felii subtiri pe lung. Pe foaie de nori se pune orez, cca 3/4 din foaie, apoi intr-o margine se aseaza felii de castraveti, morcovi si surimi sau somon la alegere. Se ruleaza cu ajutorul unei plansete de bambus sau cu un material textil mai gros. Aveti grija la rulare, sa strangeti cat de bine puteti, astfel incat orezul si toate cele sa se comprime.
La final se indeparteaza planseta sau materialul pe care l-ati folosit la rulat si se taie batonul obtinut in felii de cca 2 cm latime.
Noi am servit cu sos chilli dulce, cumparat, pentru ca nu am avut timp si chef sa mai stau sa prepar ceva sos nemaivazut si wassabi nu am gasit
Avem nevoie de:
- foi NORI (eu le-am luat in pachet de 10, dar am folosit doar 4)
- orez (basmati am folosit eu)
- file de somon (50g)
- surimi (100 g)
- un morcov mare
- un castravete mare
- 3 linguri otet
- o lingura de zahar
- o lingura sare
Preparea orezului e relativ simpla: se fierbe orezul intr-o oala acoperita cu un capac greu, se da la foc mare 1-2 minute, apoi la foc mediu 3-4 minute s apoi cca 10 min la flacara foarte mica. Separat, se face un amestec din otet, zagar si sare. Dupa fierbere, orezul se lasa sa se odihneasca 2-3 min, apoi se pune peste amestecul preparat anterior si se amesteca cu grija, fara sa se striveasca boabele.
Morcovul si castravetele se taie felii subtiri pe lung. Pe foaie de nori se pune orez, cca 3/4 din foaie, apoi intr-o margine se aseaza felii de castraveti, morcovi si surimi sau somon la alegere. Se ruleaza cu ajutorul unei plansete de bambus sau cu un material textil mai gros. Aveti grija la rulare, sa strangeti cat de bine puteti, astfel incat orezul si toate cele sa se comprime.
La final se indeparteaza planseta sau materialul pe care l-ati folosit la rulat si se taie batonul obtinut in felii de cca 2 cm latime.
Noi am servit cu sos chilli dulce, cumparat, pentru ca nu am avut timp si chef sa mai stau sa prepar ceva sos nemaivazut si wassabi nu am gasit
*Sper ca te-am ajutat si mult spor la gatit!
Sunt mai multe retete dar toate sunt la fel de gustoase.
http://www.google.ro/......http?/