| cornelia a întrebat:

Vreau sa fac un blat de tort si, desi mi-am cumparat o tava in care nu ar trebui sa se lipeasca, blatul tot s-a lipit. Exista si alte solutii in afara de margarina si faina? Combinatia aceea imi face rau.

Răspuns Câştigător
| sidy a răspuns:

Hirtia de copt este cea mai buna solutie!
Cea nemteasca este atit de practica, incit nici nu mai trebuie unsa tava...se pune numai hirtia de copt!

16 răspunsuri:
| prolibro a răspuns:

Pe fundul tavii se poate pune folie de aluminiu, sau hartie pentru copt. Se gaseste in magazine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hartie de copt sau ulei, nu margarina.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se mai poate folosi si foaia pergament care protejaza compozitia sa nu se arda si, bineinteles, sa nu se lipeasca de tava.

| husni a răspuns:

Hirtie de copt, de buna calitate, sau chiar unt si faina, ca doar mamele noastre nu aveau hirtie de copt.

| Delia 75 a răspuns:

ulei in loc de margarina......eu mai folosesc si hirtie de copt dar nu tot timpul ....doar atunci cind nu uit sa mi cumpar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Solutia este hartia de copt pe care o gasesti in market

| lorycarp a răspuns:

Eu folosesc hartia de copt si este ok. Nu trebuie sa mai ungi tava cu nimic.

| stardeea a răspuns:

tapeteaza tava cu ulei

| 1spiridus a răspuns:

Margarina conţine foarte multă apă, să nu o mai foloseşti niciodată...mai ales că este foarte nesănătoasă sad
Am folosit multe feluri de hartie pentru tavă şi din experienţa mea îţi pot spune că ideal este să ungi tava cu unt cu conţinut mare în grăsimi şi apoi să pui hartia pergament pe care te vei hotărî s-o alegi de la magazin( toate sunt bune şi este o cantitate destul de mare într-un sul)
Foarte bună este şi vechea metodă, după ungerea tăvii cu unt, se presară făină, care prin răsucirea tăvii se repartizează pe toată suprafaţa, aruncandu-se apoi excesul.
Avantajul folosirii hartiei de pergament este că-l poţi scoate mai uşor din tavă ( procedez la fel şi la cozonac), dar trebuiesc lăsate marginile hartiei mai înalte decat cea a tăvii folosite. Mare parte din unt va rămane in tava, dar se va regăsi gustul şi mirosul şi-n blathappy
Succesul este garantatwinking...cu toate că fac f rar, reţeta funcţionează f bine de fiecare dată happy Baftă!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pune folie de aluminiu in tava si unde cu ulei (de masline). Nu o sa se mai prinda asa si o sa aiba si o culoare frumoasa. In plus, cutele de la aluminiu vor da o forma frumoasa.

| angel_dutza a răspuns:

Poti sa faci blatul asa cum e reteta, unde tava, pune faina si dupa ce e gata taie-l pe laterale si cutata-l de coaja. Iese un blat foarte bun. Pentru a nu se rupe, insiropeaza blatul mai putin.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exista o hartie de gatit pe care o gasesti la magazin acolo unde sunt si rolele de aluminiu. Este foarte buna si nu mai trebuie sa pui nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

nu

| samur1 a răspuns:

Folie de aluminiu! ff buna!

| nicoleta68 a răspuns:

Cred ca cea mai buna solutie ramane totusi hartia de copt

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cea nemteasca este atit de practica, incit nici nu mai trebuie unsa tava...se pune numai hirtia de copt (mai mult de atata nu mai stiu)