anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau sa-i pregatesc sotiei mele o cina romantica si stiu ca ii place vinul rosu, demisec. Cu ce alimente merge vinul asta?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Friptura de vita cu curry si garnitura de ciuperci, de exemplu.

10 răspunsuri:
| JayLeno a răspuns:

vinul rosu merge foarte bine cu preparatele care au in componenta carne rosie(ex: vita, miel, vanat)

carla
| carla a răspuns:

Incearca si ceva branzeturi frantuzesti...gen Brie...Camembert se potrivesc f bine cu vinul rosu demisec.

| monicaclaudia a răspuns:

Pai un demisec merge cam cu tot ( depinde care e mincarea ei preferata ( un demisec de la pasta la fripura merge cu tot zine si noua ce prefera ea sa manince si incercam sa ti zicem daca e ok vinul cum am scris intr-o altra intrebare vinul poti sa il abinezi cu mincarea dar depinde mult si de condimentele care contin

| rael a răspuns:

Nu aplicati cu strictete regulile! Cand vorbim de vinuri, vorbim si de gusturi, care sunt diferite de la o persoana la alta. Poti sa asociezi vinul cu mancarea asa cum iti place tie, cum te simti tu cel mai bine, chiar daca asta contravine vreunei reguli. Gusturile evolueaza, se rafineaza, iar important este sa-ti oferi o bucurie, nu sa respecti reguli.
Cred ca sotia ta va fi incantata mai mult de intentia ta de ai oferi o surpriza placuta, decat de faptul ca ai reusit sau nu sa faci un meniu " ca la carte "

| mariusres a răspuns:

vinul rosu demisec merge foarte bine cu muschiul de vita. se potriveste si cu porcul. in niciun caz sa nu-l pui langa pui, peste sau branza.

| LuS[z] a răspuns:

merge foarte bine cu o friptura de preferat de vita sau porc.

| cristea_gabi a răspuns:

Cabernet Sauvignon-ul se potriveste foarte bine cu mancarurile grase sau grele, el fiind un vin uscat, cu aroma puternica. Mie imi place la friptura de porc sau alaturi de o portie buna de peste gras (crap, somn). Succes!

| dumitru_para a răspuns:

Vinul rosu, tare si aromat e excelent alaturi de vanat. Iar la desert, mege ceva cu gust bogat, o placinta cu branza dulce sau o baclava sau sarailie. Dar, in principiu, la desert se recomanda sa se bea vinurile dulci, usoare, poti incerca un Sange de Taur.

| razvana_plesa a răspuns:

Merlot-ul merge bine cu mancarea italieneasca, dar si cu preparatele de vita sau miel.

| traian_preda a răspuns:

Una dintre cele mai reusite combinatii e cea de vin rosu, puternic, cum ar fi pinot noir-ul, cu branzeturi fermentate. E o combinatie rafinata.