| FPI a întrebat:

Vreau sa-mi dati ceva ideii de mancaruri simpe sa se faca usor sa le stiu face si eulaughing pentru ca vreau sa-i fac la maica-mea cand vine de la muncahappy

12 răspunsuri:
| Scremer a răspuns:

Dc nu faci paste nu e asa de complicat sa faci gasesti k pe net destule retete de tot felul si usor, uite aici un site deunde poti lua retete.

Link: http://www.culinar.ro/retete-culinare-rapide/

Bafta.;)

| Alexa37 a răspuns:

Pireu cu salam prajit.
sau macaroane cu branza si smantana.

| Aniquel a răspuns:

Omleta. laughing

| FionaFlower12 a răspuns:

Stiu ceva,simplu,gustos si sanatostongueiept de pui la gratar, legume la gratar(dovlecei, ciuperci, ardei, vinete)si orez fiert. Sper ca ti-am fost de ajutor.

| noktambul a răspuns:

Oua fierte, ceai, felii de paine goala etc

| Tirri28 a răspuns:

Cel mai simplu : Spargi 2 oua, le arunci in tigaie, prajesti 3 cartofi si gata. big grin. Dimineata poti face ochiuri cu sunca, sau omleta cu branza, foarte simplu. O surpriza ii poti face fancad clatite, nu e foarte greu. Te interesezi cum faci compozitia si apoi sa fi atent numai cand le intorci. Poti sa pui dulceata / finetti sau ce gem vrei tu peste, succeswinking

| adinaiuliana a răspuns:

Paste sau cartofi prajiti.

| Alexandru98 a răspuns:

Clatite

Ingrediente
140g de făină
200ml de lapte integral
2 ouă
25g de unt, topit, plus extra pentru uns
Mod de preparare
1. Cerne făina cu un praf de sare. Pune-o într-un bol mediu și formează o adâncitură mică în centrul ei. Adaugă ouăle, apoi toarnă laptele amestecat cu 100ml de apă, în fir subțire, mixând încontinuu în timp ce încorporezi făina.
2. Amestecă aluatul până devine omogen. Lasă-l deoparte să se odihnească 30 de minute, apoi încorporează untul topit.
3. Încinge tigaia la foc mediu. Unge-o cu un strat subțire de grăsime. Folosind un polonic, toarnă o cantitate de aproximativ 2 linguri din aluatul de clătite. Înclină tigaia astfel încât suprafața să fie acoperită uniform. Scopul este să pui suficientă compoziție pentru a obține o clătită subțire. Prăjește-o aproximativ 45 de secunde pe prima parte, apoi întoarce-o și rumenește-o pe cealaltă parte aproximativ 30 de secunde.
4. Înclină tigaia și lasă clătita să alunece pe o farfurie, apoi repetă pașii până când ai folosit tot aluatul. Dacă vrei să nu se lipească, așază câte o bucată de hârtie de copt între ele.
5. V.N. per porție: 84 kilocalorii, 3g proteine, 10g carbohidrați, 4g grăsimi, 2g grăsimi saturate, 0g fibre, 1g zahăr, 0, 06g sare

| TooManyXoxoA a răspuns:

Poti face niste paste cu sos de rosii sau cu ton, cartofi prajiti, pireu cu niste salata de varza cu putin otet si sare.big grin

| MariaMirabell a răspuns:

O reteta simpla de ciorbita de legume:
Pui la foc o oala cu 2itri de apa, pina da in fiert apa, tai o ceapa mare, 1, 2 morcovi, o telina mica, 2 cartofi, un dovlecel sau un praz, o canita de mazare congelata, o cutie mica de rosii decojite sau 2 rosii normale(cum ai posibilitatea), pui totul in apa clocotita si un cub de knorr sau maggi, lasi sa fiarba vreo 20min cca (pina sunt fierte legumele), la fine ii adaugi patrunjel sau leustean tocat si daca ai ii adaugi inainte de a lua de pe foc 150 g de iaurt sau 2-3 linguri de smintina.
Ca desert poti face un strudel cu mere si stafide si cu aluat cumparat gata (Pasta sfoglia); cureti 3-4 mere de coaja, le tai in felii mari, le pui intr-o craticioara cu un cub de margarina sau unt adaugi si stafide 50 g razi coaja de lamie sau pui esenta de rom dupa ce mai intii lasi merele cu stafidele la coc potrivit citeva minute 8-10 pina se mai evapora lichidul ce-l lasa merele in cratita. Irtr-o tavita potrivita pui hirtie de cuptor, o ungi cu unt sau margarina(hirtia) si o presari cu faina duoa care pui foaia de aluat cumparat, pe foaie pui compozitia de mere si stafide si inpachetezi foaia peste umplutura. daca vrei sa faci mai mult cumeri 2 foi si dublezi cantitatile. Dai la cuptorul deja incins circa 40min. Cind e copt i-l scoti si i-l pudrezi cu zahar farin sau vanilat.Cred ca mamei tale o s-ai placa.