Se iau cartofii si se prajesc. Sau daca vrei pe etape:
Etapa 1. Se iau cartofii
Etapa 2. Se prajesc.
Cartofi pai(prajiti)? pai nu e mare filozofie cu ei. speli niste cartofi...ii tai subtiri.asa cum vezi si in restaurant.pui un pic de ulei intr'o tigai, pui pe foc si lasi sa se incalzeasca.cand uleiul e fierbinte pui cartofii in tigai si ii mai invarti din cand in cand sa nu se arda.pana sunt gata .mmm deja mi s-a facut pofta
Pui tigaia pe foc pui ulei in tigaie apoi pui cartofii in tigaie si astepti pana devin rumenii apoi ii scoti
Pai cureti cartofii,
tai cartofi ca niste paie,
ii pui in apa,
apoi pui ulei in tigaie, si dupa aia pui paiele in tigaie si dai drumul la foc
...ii cureti, ii tai si ii pui in apa. intre timp pui la prajit niste ulei de floarea soarelui.cand vezi ca incepe sa sara pui cartofii.ii lasi pana devin aurii-maronii. ii poti manca cu salata de rosii
Pui ulei intr-o tigaie si cand e uleiul incins pui acolo cartifii curatati si taiati. Funda?
Ingrediente cartofi prajiti:
500g cartofi
1/2 pahar de ulei
Modul de preparare a retetei:
Se curata cartofii, se taie in lung si in felii rotunde si subtiri. Cartofiorii noi, de marimea unei nuci, se taie doar in jumatati sau sferturi, pentru a nu se sfarama la prajit. Se spala cartofii si se pun pe un servet sa absoarba apa. Se incinge uleiul si se pun cartofii sa se prajeasca.Pe masura ce se rumenesc, se scot, se sareaza si se pun pe o farfurie de metal sau intr-o cratita, in cuptor, sa stea la cald pana se servesc la masa.
Mai intai curata cartofii,spalai bine,taie-i felii,pune uleiul la incins in tigaie,pune cartofii in tigaie dupa ce uleiul sa incins, ii lasi la prajit dar nu-i arde, poti sa pui niste delikat deasupra pentru un gust mai bun(delikat se pune cand pui cartofii in farfurie).
Ii cureti de coaja, ii speli, il faci fași-fași pana sai pui la prajit pui mai intai tigaia cu uleiul sa se incinga, dupa ce se inginge uleiul pui si cartofi, dupa cese prajesc cartosi ii iei in ulei si ii mananci
Pui cartofii in ulei si uleiul + cartofii in tigaie Dai foc la aragaz si fugi din bucatarie cd vezi ca este fum negru in sufragerie inseamna ca sunt gata dar de aruncat Dumnezeule Mare de unde scoateti intrebarile astea
Se curata cartofii, se taie in lung si in felii rotunde si subtiri. Cartofiorii noi, de marimea unei nuci, se taie doar in jumatati sau sferturi, pentru a nu se sfarama la prajit. Se spala cartofii si se pun pe un servet sa absoarba apa. Se incinge uleiul si se pun cartofii sa se prajeasca.Pe masura ce se rumenesc, se scot, se sareaza si se pun pe o farfurie de metal sau intr-o cratita, in cuptor, sa stea la cald pana se servesc la masa.
LisaJulie întreabă: