Ai putea incerca sa faci briosele de la Dr Oetker. Sunt extrem de delicioase si se fac usor. Ai acolo un continut de praf de briose, tu mai adaugi lapte, faina si oua, invartzi, pui la cuptor si in jumatate de ora sunt gata . Ai instructiunile si pe cutie Succes :*
Buna dimi incearca crema de zahar ars, salam de biscuiti, o negresa...mult succes
CLATITE CROCANTE
Descriere
Nu stiu daca voua va plac clatitele crocantele dar eu le ador. Imi place sa fie cat mai subtiri cu putinta si cu marginea crocanta si dantelata. Clatitele au fost primul meu dulce executat in urma cu ceva ani buni si totodata unul dintre dulciurile mele preferate.
Ingrediente:
* 250 gr faina
* 500 ml lapte
* 3 oua
* 40 gr unt
* 70 gr zahar
* 2 plicuri zahar vanilat
* un varf sare
Preparare:
* Mixam faina impreuna cu laptele, zaharul, zaharul vanilat si un varf de sare
* Separat batem ouale cat sa se amestece dupa care le turnam treptat peste compozitia anterioara, si mai mixam cateva minute.
* Lasam o ora aluatul la frigider (aluatul este un pic mai subtire dar nu mai adaugati faina).
* Dupa o ora scoatem aluatul de la frigider. Topim untul si cand este usor caldut il adaugam treptat aluatului de clatite si amestecam foarte bine.
* Incingem o tigaie de teflon pe care o ungem atunci cand este foarte incinsa cu un cubulet de unt.
* Turnam cu un polonic aluat in centrul tigaii, lasam 2 secunde aluatul nemiscat in tigaie dupa care rotim tigaia in asa fel incat aluatul de clatite sa imbrace toata tigaia iar spre margini sa fie mai subtire.
* Ca sa iasa crocantele nu se mai unge tigaia cu unt decat dupa cea de a patra clatita.
* Eu le-am umplut cu dulceata de zmeura si cu zahar