| adina_1960 a întrebat:

Vreau sa pun la pastrat pentru iarna frunze de vita de vie dar nu stiu cum.Am tot auzit diferite variante: in congelator, in sticle de plastic, in saramura dar pana acum nimic concret.
Ma ajuta cineva cu un sfat si o reteta?
Merci.

Răspuns Câştigător
miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

Culege frunze de marime mijlocie (luna iunie e cea mai buna pentru a pregati frunzele d vita de vie pentru iarna). Spala-le si le opareste 2-3 minute in apa cu putina sare si putin otet. Dupa ce le scurgi, pune-le direct intr-un castron cu gheata, ca sa se raceasca imediat. Apoi aseaza-le in pungulite si le pune la pastrare in congelator.
Aceasta metoda o folosesc eu. Am incercat si alte metode, dar frunzele si-au schimbat gustul.

8 răspunsuri:
| J7anine a răspuns:

Poti lua frunzele asa cum sunt si le impachetezi bine cu muuulta sare mare, neiodata. Le pui in pungulite si nu e obligatoriu sa stea la rece: sarea le conserva. Cand vei vrea sa le folosesti trebuie sa la lasi vreo cateva ceasuri la desarat, altfel iti ies sarmalele bocna...sau ocna ( de sare - e mai logic happy )

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Io le-am pus in peturi facute sul, raman verzi si-si pastreaza calitatile nutritive.

| Beatrice_6624 a răspuns:

Le oparesti putin cu apa fiarta si le lasi sa se raceasca, apoi le scurgi si le bagi la congelator in pungi exact cam de cite ai nevoie.

| cristina_6456 a răspuns:

Eu pun frunzele si verdeturi la congelator, le poti pune proaspete sau daca vrei le poti opari si dupa ce se racesc, le pui in punga la congelator se pastreaza exact asa cum le pui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pune in borcan

Alte răspunsuri
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In congelator, mai intai oparite si puse in pungi de plastic cate vrei 30'40.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In borcan cum se pun frunzele pentru iarna?