Culege frunze de marime mijlocie (luna iunie e cea mai buna pentru a pregati frunzele d vita de vie pentru iarna). Spala-le si le opareste 2-3 minute in apa cu putina sare si putin otet. Dupa ce le scurgi, pune-le direct intr-un castron cu gheata, ca sa se raceasca imediat. Apoi aseaza-le in pungulite si le pune la pastrare in congelator.
Aceasta metoda o folosesc eu. Am incercat si alte metode, dar frunzele si-au schimbat gustul.
Poti lua frunzele asa cum sunt si le impachetezi bine cu muuulta sare mare, neiodata. Le pui in pungulite si nu e obligatoriu sa stea la rece: sarea le conserva. Cand vei vrea sa le folosesti trebuie sa la lasi vreo cateva ceasuri la desarat, altfel iti ies sarmalele bocna...sau ocna ( de sare - e mai logic )
Le oparesti putin cu apa fiarta si le lasi sa se raceasca, apoi le scurgi si le bagi la congelator in pungi exact cam de cite ai nevoie.
Eu pun frunzele si verdeturi la congelator, le poti pune proaspete sau daca vrei le poti opari si dupa ce se racesc, le pui in punga la congelator se pastreaza exact asa cum le pui.