Iti recomand un site de retete. nu sunt spaniole. ci italiene, dar sunt ok www.reteteitaliene.com
Uite aici niste retete spaniole destul de usoare :)
1 CROCHETE DE BECHAMEL
INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: Pentru bechamel: 100 gr unt, 100 gr faina alba, 1 litru lapte, sare, piper, nucsoara macinata. Pentru umplutura: 300 gr piept de pui fiert. Pentru prajit: faina, 3 oua crude, pesmet, ulei pentru prajit. Mod de preparare: Incepem cu prepararea sosului bechamel. Se pune untul la topit in oala in care o sa pregatim sosul. Se aduaga faina in ploaie si se amesteca bine cu lingura de lemn. Turnam laptele treptat (laptele se recomanda sa fie la temperatura camerei). Se amesteca continuu cu lingura de lmen. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara macinata. Intre timp punem la fiert pieptul de pui. Cand este gata il tocam marunt cu ajutorul uni robot de bucatarie. Cand bechamel-ul este gata, adica pare destul de consistent, adaugam pieptul de pui si amestecam bine pana se incorporeaza totul. Punem la racit intr-un recipient intins (un platou sau o farfurie mai mare intinsa). Acoperim cu folie transparenta si si lasam sa se raceasca bine. Ne apucam de prepararea crochetelor: luam cu mana uda cate un pic de "aluat" si il formam o biluta. Aceasta o dam prin faina, ou batut si pesmet. Continuam aceasta operatie pana se termina compozitia de bechamel. Le bagam in frigider timp de 1 zi sau chiar in congelator, intr-un recipient cu capac, avand grija sa nu se lipeasca intre ele. Nu necesita decongelare.Se prajesc in ulei bine incins si se scurg pe un servetel absorbant. Se servesc imediat. Pofta buna!
2. TORTILLA DE PATATAS - OMLETA SPANIOLA CU CARTOFI
INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 6-7 cartofi potriviti. 1 ceapa alba mare, 6 oua mari, ulei pentru prajit, sare. Mod de preparare: Se taie cartofii in cuburi mici. Se pune uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat se pun cartofii. Cand sunt aproape prajiti, se adauga ceapa. Acum se poate adauga si sarea. Se mai prajeste putin pana se rumenesc si se adauga ouale batute. Cand s-au prajit pe o parte, aluneca usor omleta intr-o farfurie si intoarcea cu partea nefacuta in tigaie. Se mai tine putin pana se rumeneste si se serveste
3. PAELLA CU DIVERSE FRUCTE DE MARE
INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 150 g calamar, 150 g sepie, 5 langostine, 13 midii proaspete, 2-3 stridii proaspete, o lingurita boia dulce sau iute, ulei de masline, 8 linguri rosii tocate (mixate), sofran, 500 g orez, 3 catei de usturoi, supa de peste (practic dublu decat orezul). Mod de preparare: Se face supa de peste din cap si coada de peste (de stinca sau de plaja) fiert cu o ceapa, o foaie de dafin, sare si o rosie. In loc de peste se poate face si din concentrat de peste fiert cu apa. Sepiile si calamarul se curata si se taie in cubulete. Se pune uleiul la incins itigaia adanca speciala si se prajesc langostinele cam 1 minut dupa care se scot si se pun deoparte. Se pun apoi la prajit sepiile si calamarul si cind incep sa se abureasca un pic se adauga rosiile tocate si 2 catei de usturoi taiati foarte fin. Se lasa sa se faca pana se coloreaza. Se adauga apoi si boiaua de ardei, se amesteca totul si se adauga orezul. Se amesteca bine max 2 minute (pina devine orezul transparent) si se toarna supa de peste calda si 1 catel de usturoi maruntit. Se lasa la foc potrivit-iute sa se faca. Dupa 10 minute se adauga si langostinele pastrate si midiile si stridiile si se mai lasa 5 minute pina se evapora toata supa de peste. Cand este gata se da la o parte de pe foc si se lasa sa se aseze orezul in paellera 2 minute si apoi se serveste cald.
Si mai ai si pe site-ul asta.
http://www.reteteinternationale.ro/retete_cautare.php?order=id
Sper sa-ti fie de folos.:)
Fundita pls :)