Prajitura a la Daneza
Timp de preparare:
4 ore (complexitate ridicata)
Ingrediente:
blat:
6 oua
6 linguri zahar
1 lingura apa
7 linguri faina
1 lingurita praf de copt.
crema1:
500ml frisca lichida
5-6linguri zahar pudra
225ml iaurt simplu+3 lingurite zahar
2 pliculete gelatina granulata
450g capsuni(in reteta originala se specifica 300g dar eu de data asta am pus capsuni si deasupra prajiturii)
crema2:-budinca de vanilie:
4 oua
150g zahar
60g amidon
800ml lapte rece
coaja de lamaie(sau esenta de lamaie)
esenta de vanilie
2 pliculete gelatina
75g unt.
decor:
capsuni taiate feliute
jeleu rosu.
Mod de preparare:
blat:
-Mixam galbenusurile cu zaharul pana compozitia se albeste.
-Adaugam apa, apoi faina+praful de copt.
-Mixam bine si albusurile impreuna cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, apoi adaugam peste galbenusuri, dar nu toata compozitia odata, ci cate jumatate.
-Amestecam usor cu lingura de sus in jos, apoi turnam in tava tapetata cu hartie de copt.
-Coacem in cuptorul preincalzit, la 175C, 25-30min.
-Dupa ce e gata, lasam la racit.
crema1:
-Inmuiem gelatina in 75ml apa rece, apoi dupa ce absoarbe toata apa, o punem pe bain-marie sa se dizolve si lasam la racit la temperatura camerei.
-Gelatina se adauga la iaurt+zahar si se amesteca foarte bine.
-Mixam bine frisca+5-6linguri zahar pudra.
-Peste frisca adaugam iaurtul si capsuni taiate feliute nici prea mari, nici prea mici.
-Omogenizam.
crema2:
-Amestecam zaharul cu amidonul, adaugam ouale batute bine si laptele rece.
-Omogenizam si punem pe bain-marie. Amestecam in compozitie pana incepe sa se ingroase.
-Luam de pe foc si adaugam esentele si untul. Amestecam foarte bine.
-Inmuiem gelatina in 75ml apa rece si lasam sa absoarba toata apa, apoi luam cate putin din crema si turnam peste gelatina. Amestecam pana se dizolva.
-Adaugam gelatina peste budinca si omogenizam.
-Lasa putin la racit.
-Taiem blatul in 2.
-Asezam folie de aluminiu in tava, apoi asezam prima parte de blat.
-Se insiropeaza blatul cu sirop sau suc de fructe, apoi se toarna crema1. Dam la frigider pana se intareste crema1.
-Scoatem tava din frigider, asezam cel de-al doilea blat, il insiropam si turnam crema2.
-Dam iar la frigider.
-Dupa ce s-a intarit si budinca, asezam peste ea feliute subtiri de capsuni, preparam jeleul dupa instructiunile de pe plic, apoi il turnam peste budinca si capsuni.
-Lasam iar la frigider pana se intareste totul, apoi se poate servi.
O prajitura foarte apreciata in Danemarca: Brunsviger
http://www.furnicuta-boscodina.com/2010/04/brunsviger.html
Prajitura snikers.ii super buna
Reteta:
6 oua, 2oog zahar pudra, 1 praf de copt, 2oo g nuca macinata, 2 linguri faina. 200 g zahar tos, 200 g nuca prajita, 1 margarina, 200 g ciocolata alba si 200 g ciocolata menaj maro
maria_3267 întreabă:
maria_3267 întreabă: