Pentru 4 persoane pregatiti 400 g de cirese, 500 ml suc de cirese (mai bine stoarceti si filtrati, decat sa cumparati vreo bazaconie), 4 linguri de zahar, 10 g gelatina. Pentru crema, mai adaugati dumneavoastra 3 galbenusuri, 300 g smantana, 50 g zahar, 1/2 lingurita esenta de vanilie, sare. Cat despre decor, vor fi suficiente niste straifuri de coaja de lamaie (numai partea galbena, fireste).
Spalati ciresele, dati-le samburii afara (incercand sa le pastrati cat mai intregi). Impartiti-le in mod egal in 4 forme mici de budinca (sau in cesti, daca n-aveti incotro). Puneti gelatina la inmuiat, in apa rece, intr-un vas. Intr-o craticioara, puneti sucul de cirese, zaharul si incalziti totul pe foc moale (nu trebuie sa fiarba!). Scurgeti bine gelatina si dizolvati-o complet in sucul cald. Inchideti focul si lasati sa se racoreasca, apoi varsati compozitia in forme, peste cirese, in asa fel incat sa le acoperiti complet. Puneti-le apoi la frigider, unde trebuie sa stea cel putin 6 ore (sau pana cand gelatina s-a intarit bine de tot).
In acest timp preparati crema. Intr-un castron bateti cu telul galbenusurile cu zaharul si cu un strop de sare. Cand e gata, turnati smantana putin cate putin. Puneti amestecul rezultat intr-o cratita si incalziti-o la foc moale, timp de circa 20 de minute, amestecand tot timpul cu o lingura de lemn si avand grija sa nu clocoteasca. Stingeti focul si adaugati esenta de vanilie. Lasati-o sa se raceasca, amestecand din cand in cand, ca sa nu se formeze o pelicula deasupra. Acoperiti cu film transparent si tineti crema la frigider pana in momentul folosirii.
Inainte de a servi, bagati formele cateva clipe in apa fierbinte (nu mai trebuie sa spun ca apa nu trebuie sa atinga gelatina, nu-i asa?), uscati-le cu un prosop si rasturnati continutul pe farfurioare sau (si mai frumos) in niste cupe largi. Turnati crema cu lingura de jur-imprejur si garnisiti cu coaja de lamaie