| cristina_4459 a întrebat:

Vreau si eu o reteta de inghetata va rog. dar am o problema, nu am lapte si daca stiti una fara lapte...

Răspuns Câştigător
| tradaro a răspuns:

Varianta 1:
Ingrediente:
Primul etaj: 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri smintina proaspata, 2 lingurite cacao; Al doilea etaj: identic cu primul, dar cu aroma de vanilie (2 pliculete zahar vanilat); Al treilea etaj: identic cu celelalte doua, dar cu aroma de nes (2 lingurite)
Mod de preparare:
Se incepe prepararea primului etaj. Se separa albusele de galbenusuri. Se bat albusele bine cu zaharul si se adauga galbenusurile, iar la urma smintina si aroma. Se toarna intr-o forma compozitia la congelator si se lasa 2 ore sa inghete. Se continua cu etajul al doilea de vanilie la fel, dindu-se de asemenea la congelator, apoi cu cel de-al treilea etaj. Cind sint toate cele trei etaje inghetate se servesc taiate ca feliile de tort.

Varianta 2:
Inghetata de vanilie cu avocado si lapte de soia
Ingrediente:
- o cana de lapte de soia natural, 1/2 de avocado, 1/2 de cana de conserva de ananas, doua linguri de inghetata de vanilie
Mod de preparare:
- se racesc bine fructele si laptele de soia. Se decojeste frustul de avocado, dupa care se indeparteaza samburii si se taie in 3-4- bucati. Se dau prin blender cu ananasul, frunzele de menta si laptele de soia. Amestecul obtinut se toarna in doua cani. Pe ambele se pune cate un glob de inghetata de vanilie. Se poate servi cu pepene galben sau alte fructe. Se poate orna cu cateva frunze proaspete de menta.

Varianta 3:
Se cumpara plic cu praf de inghetata de orice fel si in loc de lapte dulce se pune lapte de soia sau chiar apa rece si se mai adauga putin zahar pudra. Este excelent.
Succes!

5 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Daca nu ai lapte, merge cu iaurt si fructe (un fel de inghetata de iaurt de fructe) sau cu frisca. Altfel, nu ai cum sau cel putin, eu nu stiu.

| cely a răspuns:

INTRA PE GUSTOS.RO AM DAT O RETETA FOAETE BUNA. TORT DE INGHETATA NU E NEVOIE DE LAPTE

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A mea sotie nu mai are lapte. am copii mari. I am sorry!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scrie (inghetata cu smitina) iti va aparea...

| lumi a răspuns:

3 oua, 300 g smantana, 100 g frisca, 150 g zahar, nuci, alune, cacao, ciocolata sau fructe
Se amesteca ouale cu zaharul si se bat foarte bine, apoi se fierb pe foc sau bain marine si cand s-a racit se amesteca cu si smantana (daca vrei inghetata de cacaco amesteci cu cacao si ciocolata, daca nu cu fructe sau vanilie)
e ca o vafe