Fara coacere si cele mai bune si mai aratoase sunt raffaello!
Pt Raffaello avem nevoie de:
- 150g zahar pudra cu vanilie
- 200g lapte praf
- 200g nuca de cocos
- o tabla de unt
- 2 foi de napolitane cu vanilie
- 100g migdale intregi
Mixam untul impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o spuma, adaugam laptele praf, nuca de cocos si cele 2 foi de napolitane maruntite bine-bine.In ceea ce rpiveste foile de napolitane, eu prefer "foile pentru vafe" de la Vel Pitar, care sunt fine si foarte sfarmicioase, perfecte pentru ce avem nevoie. Obtinem o pasta pe care o tinem 30 de min la frigi. Din pasta luam cate putin, punem o migdala in centru si facem bilute pe care le dam prin nuca de cocos.
Uite si niste imagini: http://gospodini.blogspot.com/2008/03/rafaelo-raffaelo-raffaello.html Funda?:D
Uite reteta mea de cheesecake, fara coacere:
Blat: 300g biscuiti nu foarte dulci se zdrobesc si se amesteca cu 3 linguri de zahar, 100g unt topit si ceva esente daca va plac (eu pun de migdale). acest amestec se preseaza pe fundul unei forme cu bordul detasabil si se pune la frigider.
Crema: 500g brinza de vaci sau 2 cutii brinza fagaras (din cea cu smintina) se amesteca in blender cu 3-4 linguri de zahar, un plic zahar vanilat, 400 g fructe moi (este excelenta cu piersici, caise, capsuni si mai ales cu fructe de padure, inclusiv cele congelate). la acest amestec se mai adauga un plic gelatina dizolvata in 3 linguri de suc sau apa. crema se toarna peste stratul de biscuiti si se lasa 4-5 ore la frigider pina se intareste. se orneaza cu fructe intregi si deasupra se toarna un strat de gelatina pentru tarte (pentru aspectul comercial ).
Roxana
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: