In loc de ardei tu pui praf: 3-4 căţei de usturoi, 3-4 ardei chilli uscaţi (depinde şi de mărimea lor, uneori pun chiar 6), ½ cană zahăr, ¾ cană apă, ¼ cană oţet de vin alb, ½ lingură sare, 1 lingură amidon alimentar, 2 linguri apă. Foloseşte o cană de 250ml sau măsurile standard pe care le poţi cumpăra din magazine (sunt foarte utile mai ales în reţetele rapide şi în cele în care proporţiile trebuie respectate cu sfinţenie).
Se pun toate ingredientele (în afară de ultimele două) într-un blender şi se mixează până se mărunţesc bine bucăţile de usturoi şi de ardei. Apoi se pune amestecul obţinut într-un vas pe foc mediu şi se fierbe totul aproximativ 5 minute (atât durează până când usturoiul şi ardeiul se înmoaie).
Se amestecă amidonul cu cele 2 linguri de apă şi se adaugă în sosul de pe foc. Se mai fierbe totul încă un minut. După ce se răceşte puţin, e gata de pus în borcane. Când s-a răcit complet, deja vâscozitatea va fi mai pregnantă.