Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
4 mere mari, 3 linguri de unt, 3 linguri zahar pudra, scortisoara si cuisoare macinate, 2 linguri zahar brun
Mod de preparare:
Se scoate miezul merelor, apoi se freaca 2 linguri de unt cu zaharul pudra, scortisoara si cuisoara. Acest amestec se introduce in mere. Merele se tavalesc in untul ramas topit, apoi in zaharul brun, dupa care se introduc la cuptor pentru 15 min., la foc mediu.
Se servesc calde
Merele, la care s-a scos cotorul se aseaza intr-o tava unsa cu unt si golul de la mere se umple cu bucati de nuca amestecate cu putin zahar tos sau se umplu cu dulceata de visine ori cirese.
O alta modalitate de preparare este aceea ca pui 2 -3 linguri de zahar intr-o cratita, pe care le caramelizezi si apoi stingi cu putina apa, lasand din nou sa se lichefieze zaharul. In acesata solutie de cel mult un cm in inaltime, se aseaza merele preparate dupa cum ti-am explicat mai sus si se lasa sa se coaca.
Abcdadetrtf întreabă: