Frigarui de pui gatit la steamer cu sos de legume
Ingrediente:
- un piept de pui intreg
- o ceapa alba
- o ceapa rosie
- un ardei
- 500 g ciuperci proaspete
- 3 rosii
- un morcov
- 2 catei de usturoi
- suc de rosii - 200 ml
- ulei de masline
- condiment barbeque
- piper, ghimbir macinat
Pieptul de pui l-am spalat si l-am taiat fasii apoi patratele mai mari, le-am stropit cu un pic de ulei de masline si le-am condimentat cu condiment barbeque...
Am luat betisoarele pentru frigarui si am inceput sa asez ingredientele pe bat, o rosie, o ceapa, o carne, o ciuperca, un ardei un morcov si tot asa...
cand am terminat de facut frigaruii...e-am asezar in steamer, am folosit tot steamerul pentru frigarui, ca sa se faca bine nu am ingramadit multe frigarui intr-o tava ci le-am pus cate 3-4 in fiecare tava.
am setat steamerul pe 60 min (insa nu mi-a luat atat cam 40 min), am pus apa in aparat si i-am dat drumul.
Intre timp am pregatit sosul, legumele ramase de la frigarui le-am taiat marunt, coditele de ciuperci la fel, am incins intr-o oala o lingura de ulei de masline am adaugat legumele, le-am calit bine, am adaugat o lingura de boia, am amestecat bine, am pus apoi sucul de rosii, sare si ghimbir macinat, le-am lasat sa fiarba, cand legumele au fiert, am luat blenderul de mana si le-am pasat.
Cand frigaruii au fost gata.
le-am servit pe o farfurie alaturi de sos de legume.
Au fost ffff buni mai ales ca legumele au avut un gust mai deosebit.
Pofta buna!
needcolors întreabă: