Shake de banane:
banane (1/portie)
lapte (1 pahar/portie)
cacao
scortisoara
Piseaza bananele, sau pune-le in blender {poti folosi mixerul, sau blenderul}, cand sunt destul de moi si cremoase adauga laptele continuand sa amesteci pana cand laptele si bananele devin o singura compozitie.
Toarna shake-ul in pahare si presara deasupra, cacao si scortisoara din plin.
Inghetata cu vanilie:
Ingrediente:
- patru galbenusuri
- lapte 250ml
- frisca 250g
- zahar 150g
- vanilie
Modul de preparare:
Freaca galbenusurile cu zaharul, toarna putin cate putin laptele clocotit cu vanilia, amestecind bine. Dupa ce ai turnat tot laptele iar compozitia s-a racit, adauga frisca batuta. Toarna compozitia in forma dorita si pune-o la congelator pentru cateva ore. Inainte de servire poti sa ornezi inghetata cu frisca.
Inghetata cu zmeura:
Ingrediente:
- trei pahare cu lapte
- doua pahare cu zmeura pasata
- trei oua
- zahar tos – 1pahar
- faina – 1 lingura
Modul de preparare:
Bate ouale intr-un castron, adaugati zaharul tos combinat cu faina iar apoi toarna lapte caldut putin cate putin. Amesteca continuu, asezand castronul la bain-marie, la foc domol, pana cand se ingroasa amestecul. Inchide focul iar cand compozitia s-a racit, combin-o cu zmeura zdrobita, pune-o in forme si bag-o la congelator pentru cateva ore.
Pofta buna si o masa garantat delicioasa! Bye!
Spuma de capsuni : Ingrediente
1 pahar caspuni
1 pahar zahar
1 albus de ou
un pahar de fructe avea cam 170 g
Eu am facut cantitati industriale pentru ca nu credeam ca o sa iasa asa mult. Dar voi pastrati ideea si faceti in limite omenesti.
Am pus totul intr-un vas si am mixat... si am mixat
Pana s-a facut o spuma groasa. Am lasat la rece 1 ora si apoi am pus in pahare.
Sau puteti pune in cutiute de inghetata la congelator.
Pentru linistea mea sufleteasca si pentru a nu trece prin socul suferit de mine faceti pentru inceput spuma dintr-un pahar de fructe ca sa vedeti cat va iese. Eu am facut din 4 pahare si am acum in frigider 3 cutii din acelea de inghetata de 1000 ml plus ce am mai mancat noi.
Dar noroc ca e foarte buna si la caldurile astea numai bine o sa-mi prinda asa rece de la congelator.
MikDidu multumesc mult pentru raspuns dar nu am putut da la ambele fundita asa ca ai decat vot.Multumesc mult de tot oricum! Si tie Kesi iti multumesc mult!
LisaJulie întreabă: