| Criiistinutsa a întrebat:

Vreau si eu sa stiu cum fac aluatul pentru pizza. Funda.[fara net; din ce ati facut voibig grin!]

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:



Buna seara!
ALUAT DE PIZZA
Aveti nevoie de:
400 g faina
30 g drojdie de bere
1 lingurita zahar
250 ml+3-4 linguri apa calda
2 linguri ulei
sare
Amestecati drojdia cu zahar, apoi adaugati 3-4 linguri de apa calda si lingura de faina.Il lasati cam un sfert de ora dupa care adaugati sarea, ulei si 250 ml de faina. Amestecati usor si adauga treptat restul de faina. Framantati aluatul si il lasati sa se dospeasca la cald cam 30 de minute. Dupa ce aluatul a dospit, il impartiti in patru parti, faceti din fiecare cate un bulgaras, dupa care se mai lasa inca 30 de minute. Dupa ce au crescut, se mai framanata o data apoi intindeti foile si le asezati in tava. Adaugati ingredientele preferate si dati la cuptorul incins.
Sper sa va iasa.
O seara excelenta va doresc!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună! Uite din ce am făcut eu un aluat mai tare, mai crocant http://zinnaida.ro/2012/06/08/pizza-vegetariana-silueta/

| Chrissy92 a răspuns:


400 gr. faina,
1 cubulet de drojdie proaspata
4 linguri ulei,
1 cana de cca 250ml apa calduta
un varf de cutit de sare si unul de zahar

Mod de preparare

Turnati cana de apa in vasul in care framantati, dizolvati drojdia cat mai bine, adaugati lingurile de ulei si prafurile de sare si zahar, dupa care intregiti mixtura cu faina (mai degraba 'cat cuprinde' decat 400g ) adaugata in ploaie amestecand cu o lingura pana devine foarte greu de amestecat cu ea.
In acest moment se framanta manual aproximativ 20 min!
Dupa framantat se baga la frigider (nu congelator).
Dupa 6h, timp in care deja a crescut, se poate folosi, dar este la fel de bun si a doua zi.
A se intinde aluatul foarte subtire si a se umple cu diverse (orice doriti intr-o pizza) dar umplutura sa lase aluatul sa respire, sa nu fie incarcat si tava sa fie bine unsa.

| recort a răspuns:

Faina, apa, poti sa adaugi si lapte ca sa aiba un gust mai special, si drojdie daca vrei( eu pun putin sa fie mai mare, o lingurita) incalzeste cuptorul mai intai si uda din cand in cand aluatul sa nu se usuce.