Bună!
Vezi diverse reţete de prăjituri ( fără coacere ) la linkul :
http://www.retetecalamama.ro/tag/prajitura-fara-coacere
http://www.divahair.ro/culinar/retete/dulciuri-rapide-fara-coacere
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-fara-coacere/
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-fara-coacere/
http://www.retetekulinare.ro/prajituri/prajitura-rapida/
http://cooking-can-be-fun.blogspot.ro/......acere.html
http://www.secretulprajiturilor.ro/......p1977.html
http://www.teoskitchen.ro/2009/12/cheesecake-fara-coacere.html
http://biancams76.blogspot.ro/2010/03/prajitura-cu-mere-fara-coacere.html
http://delly.garbo.ro/......acere.html
http://www.reteteculinare.ro/......cere-6402/
http://www.bucataras.ro/......34164.html
retete+pr%C4%83jituri+f%C4%83r%C4%83+coacere&hl=ro&tbo=d&psj=1&ei=odPeUOOzG4XMswa3pIFY&start=10&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=beb38719df218c0&bpcl=40096503&biw=1024&bih=612">retete+pr%C4%83jituri+f%C4%83r%C4%83+coacere&hl=ro&tbo=d&psj=1&ei=odPeUOOzG4XMswa3pIFY&start=10&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=beb38719df218c0&bpcl=40096503&biw=1024&bih=612">retete+pr%C4%83jituri+f%C4%83r%C4%83+coacere&hl=ro&tbo=d&psj=1&ei=odPeUOOzG4XMswa3pIFY&start=10&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=beb38719df218c0&bpcl=40096503&biw=1024&bih=612">http://www.google.ro/......http?/
Toate cele bune.
Pai stiu eu unul. Se face din cuiburi de alea, sau cum se numesc. Se pot cumpara de la patiserie sunt dreptunghiulare si cu patrate pe el, imposibil sa nu cunosti. Reteta e in felul urmator: Ai nevoie de vreo 6 dreptunghiuri, 1 cutie cremsnit si gelatina, dulceata(capsuni/prune/caise/etc).
Tot ce trebuie sa faci e sa urmezi indicatiile de pe cutia de cremsnit pentru a face crema iar apoi asezi acele dreptunghiuri unele peste altele punand crema la fiecare strat.La sfarsit adaugi gelatina si peste dulceata.Nu e foarte greu, ti-am explicat chiar foarte pe scurt. Sper ca am fost de ajutor.
PS: e foarte foart delicios!
Panna cotta este un desert usor de facut si de efect sau tort diplomat.
http://tiphyscuisine.blogspot.ro/2012/04/panna-cotta.html
Bună!
Inimioare din biscuiţi
Găseşti reţeta aici,
http://www.bucataras.ro/retete/inimioare-din-biscuiti-9793.html
Sau ceva mai divers,
http://www.youtube.com/watch?v=adGwlhzE2dQ
Te pup, poftă bună!
Inghetata de vanilie in 4 pasi
Ingrediente:
300ml lapte
100g zahar pudra
4 galbenusuri de ou
2 pastai de vanilie
300ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Pasul 1 - Setati congelator la -18C. Aduceti laptele in punctul de fierbere. Separat amestecati bine zaharul si galbenusurile pana la omogenizare. Asezati castronul pe un prosop umed si turnati treptat laptele fierbinte peste oua si zahar, amestecand continuu. Aseazati tigaia inapoi pe foc si mai amestecati pana cand se ingroasa, dupa care compozitia se lasa la racit complet.
Pasul 2 - Dupa ce amestecul s-a racit, se dauga smantana si se taie pastaile de vanilie, se scoate miezul folosind un varf de cutit si se adauga in compozitie. Acum, bateti bine amestecul cu ajutorul unui mixer, pana se ingroasa.
Pasul 3 - Amestecul de inghetata se toarna intr-un recipient de mica adancime, se acopera si se lasa la congelator 3-4 ore.
Pasul 4 - La fiecare jumatate de ora, timp de 3-4 ore, scoateti inghetata din congelator si amestecati-o cu furculita ca un piure. In acest fel, veti obtine o inghetata cremoasa si fina, fara cristale.
Desert cu frișcă și fructe
Ingrediente:
300-400 ml frisca batuta, fructe (se pot folosi la alegere proaspete sau din compot), 6 cubulete de ciocolata, nuca macinata, 10-15 piscoturi
Mod de preparare:
Taiem fructele cubulete. Maruntim 2-3 piscoturi si punem pe fundul bolurilor (paharelor) in care vom face desertul. Punem un strat de frisca peste piscoturile maruntite apoi fructe, din nou frisca, iar deasupra ciocolata rasa si nuca. Pe partile bolului punem 3 piscoturi.
Bomboane de cafea cu nuci
Ingrediente:
150 g cafea naturala, 500 g zahar, 200 g nuci macinate
Mod de preparare:
Se face din cafea o esenta tare. Se amesteca cu zaharul. Se desparte jumatate din sirop si se da la o parte. In cealalta jumatate se adauga nucile macinate si se pun pe foc sa dea cateva clocote. Se lasa sa se raceasca intr-un vas cu apa rece atat cat sa poarta suporta mana si se fac bomboane. Imediat ce li s-a dat forma, se asaza pe farfurie si se toarna pe deasupra siropul de cafea, pastrat deoparte fierbinte. Siropul glaseaza bomboana.
Salată de fructe cu coniac
Ingrediente:
2 portocale, 2 mere, 1 para, 1 lingura coniac, 2 linguri nuca de cocos rasa, 200 g iaurt natural, 1 lingura frunze menta proaspete
Mod de preparare:
Portocalele se curata de coaja si pieltie, se desfac in felii, fiecare felie se taie in doua parti egale. Se pun intr-o forma speciala, se stropesc cu jumatate din cantitatea de coniac si se tin la frigider 30 de minute. Se prepara un sos din iaurt, frunze de menta tocate fin si fulgii de cocos. Merele si para se taie in bucati mici si se amesteca cu acest sos. Se toarna acest amestec peste portocale, apoi se stropesc cu restul de coniac.
Sper sa iti fie de ajutor.le-am scris repede pe astea ca ele mi-au venit pe moment.
Bafta si sper sa iti placa!
Cumperi foi de napolitan si le umpli cu dulceata sau cu ce vrei tu dupa care tai in modelele dorite
Buna pai...crema de zahar ars, clatite, gogosi, budinca de ciocolata sau inghetata succes!
Abcdadetrtf întreabă: