| Elena1234456 a întrebat:

Vreu o reteta gustoasa cu dovlecei, eventual si cu branza in afara de piftelute cu legume si dovleac happy. M-am uitat pe net, dar as vrea sa aud si parerile voastre. Deci, ce reteta gustoasa sa pregatesc cu bunica happy?

Răspuns Câştigător
| allleeeee a răspuns:

Dovlecei cu branza, la cuptor:
Cantitatile necesare pentru 4 portii: 4 dovlecei potrivit de mari, 150 g branza telemea, 50 g unt, doua linguri de pesmet, sare.
Dupa ce li s-a ras coaja, dovleceii se spala si se fierb in abur 20 de minute, se scurg de apa st se lasa sa se raceasca. Apoi se taie in lung, in felii de 1/2 cm grosime. Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Feliile de dovlecei se asaza pe fundul tavii. Deasupra lor se pune branza rasa, restul de pesmet si untul taiat in bucatele. Se coc la foc iute si se servesc calzi.
http://www.copilul.ro/......2-469.html
Sper sa iasa bun!

3 răspunsuri:
| IrxnIroxyI a răspuns:

Dovlecel pane.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Din dovlecei se poate face o mancare scazuta, cu legume de sezon(rosii, ardei, ceapa)! Eu am un truc ca sa-i dau un gust mai deosebit. La sfarsit adaug o jumatate de lingurita de praf de curry, care este un condiment asiatic si care se gaseste peste tot, in borcanase mici.Este un condiment care face mancarea aurie si ii da un gust exotic! Adaug curry si la pilaful de orez si iese... o minunatie! Si am mai facut o data, dupa ce am mancat la cineva, dovlecei cu maioneza. Dovleceii se curata de coaja, se rad pe razatoarea mica si se calesc pana sunt buni de mancat. Se scurg de surplusul de ulei si se amesteca cu o ceapa taiata marunt, sare si cu maioneza. Se pune marar, care-i da un gust special. Este un aperitiv foarte bun de intins pe paine pe vreme calduroasa!

| tee a răspuns:

Poti sa faci salata de dovlecei. Este cam ca cea de vinete.
5-6 dovlecei potriviti (20- 25 cm) se spala (nu se curata de coaja, doar capetele se indeparteaza), se taie in bucati de 5-6 cm si se pun la fiert in apa clocotita cu sare.
Dupa ce sunt fierti se pun intr-o sita la scurs. Cand s-au racit se mai preseaza si intre palme ca sa iese tot excesul de apa.
Apoi se dau prin robot, daca nu este robot se trec printr-o sita mai mare.
Se face maioneza ( cam 3 linguri pline) sau mai mult dupa pofta fiecaruia. Se paseaza 3-4 catei mari de usturoi si se amesteca in maioneza. Se combina toate ingredientele, se potriveste de sare si sa da la rece. Este delicioasa.
Pofta buna!