Pentru a prepara sosul de branza mexican, incepem prin a topi un cub de unt (cca 50g) apoi peste se adauga 1 lingura de amidon de porumb si se amesteca bine pana cand se obtine o pasta.
Peste pasta de amidon cu unt se pun 100ml lapte, in mod traditional se foloseste lapte deshidratat (adica lapte din care a fost evaporata cca 60% din cantitatea de apa). Laptele se fierbe 1-2 minute, timp in care se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase.
In cratita se mai adauga 200-250g de branza rasa. In mod clasic, in Mexic se foloseste branza cheddar si branza Monterey Jack, insa eu nu am gasit la supermarket asa ca am folosit emmentaler. Se da focul la minim si se amesteca sosul pana cand se topeste toata branza.
Sosul cu branza topita se adauga 1 lingura de boia dulce (pentru culoare fiindca emmentaler este deschis la culoare in timp ce cheddar este de culoare portocalie), iar pentru gustul picant se adauga 1 lingurita de boia iute sau 1/2 lingurita de sos iute (tabasco); se amesteca sosul de branza apoi se opreste focul si se toarna sosul intr-un castron.
Vezi reţete la linkul :
http://www.petitchef.ro/tags/retete/nachos
http://lopfras.blogspot.ro/2010/10/nachos-la-hard-rock-cafe.html
http://www.cevabun.ro/nachos-chipsuri-de-porumb/
http://www.trilulilu.ro/......-de-branza
http://www.iuli.eu/sosuri-dressinguri/sos-de-branza-pentru-nachos
http://ponturibune.ro/......de-cinema/
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/sos-de-branza~marar/
http://www.restaurantedelux.ro/......video.html
Chipsurile le gasesti la magazinuri / suaprmarketuri iar sosul il faci din branexeturi amestecate ( oaie imi multa ) + boia dulce / picanta topite bine bine bine cel putin asa fac eu
FUNDA!?!?!?!
Pentru a prepara sosul de branza mexican, incepem prin a topi un cub de unt (cca 50g) apoi peste se adauga 1 lingura de amidon de porumb si se amesteca bine pana cand se obtine o pasta.
Peste pasta de amidon cu unt se pun 100ml lapte, in mod traditional se foloseste lapte deshidratat (adica lapte din care a fost evaporata cca 60% din cantitatea de apa). Laptele se fierbe 1-2 minute, timp in care se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase.
In cratita se mai adauga 200-250g de branza rasa. In mod clasic, in Mexic se foloseste branza cheddar si branza Monterey Jack, insa eu nu am gasit la supermarket asa ca am folosit emmentaler. Se da focul la minim si se amesteca sosul pana cand se topeste toata branza.
Sosul cu branza topita se adauga 1 lingura de boia dulce (pentru culoare fiindca emmentaler este deschis la culoare in timp ce cheddar este de culoare portocalie), iar pentru gustul picant se adauga 1 lingurita de boia iute sau 1/2 lingurita de sos iute (tabasco); se amesteca sosul de branza apoi se opreste focul si se toarna sosul intr-un castron.
JohnnyWalkerBravo întreabă:
mjhtonight întreabă: