| radomire a întrebat:

Zacusca si compoturile de fructe pe care le face mama acasa sunt sanatoase? Stiu ca la compot se pune mult zahar, iar zaharul asta nu e prea sanatos

13 răspunsuri:
| cory1992 a răspuns:

Compoturile nu sunt prea bune, fiindca se primeste ca apa stata,,, unele compoturi dupa ce le deconservezi au un miros ciudat(urit),,!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu pune in ele salicilat sau conservanti gen "dr. Otker", sint sanatoase. Nu te gindi la zahar. Odata fiert, isi schimba proprietatile. Am citit intr-o carte de bucate sanatoase, ca se recomanda fierberea zaharului pentru orice.

| Biancax37255 a răspuns:

Într-adevăr. În compot se pune mult zahăr, însă odată fiert, nu mai este aşa de dăunător. Iar zacuscă este făcută din legume, aşa că nu are ce să fie rău. Doar dacă mama ta adaogă alte ingrediente.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Nu mai este nimic sanatos in ziua de azi!
Zacusca si compoturile pe care le face mama ta, sunt destul de sanatoase doar daca nu cumpara fructele si legumele din comert! Depinde si ce fel de conservant foloseste!

| SantaAndrei a răspuns:

Daca le face fara prostii din comert(conservanti d-aia) sunt mult mai sanatoase decat sucurile sau chestiile pe care le gasesti de cumparat.

| raducebotari a răspuns:

Oamenii de la noi beau compot in fiecare an si nu au nimic.In plus apa cu zahar e buna pentru inima.

| DaRaspund a răspuns:

Daca nu se folosesc conservanti sunt sanatoase. Intr-adevar au zahar, dar daca nu mananci mult dulce de obicei, acea cantitate de zahar nu o sa te afecteze! Daca ai posibilitatea intotdeauna sa alegi ceva facut in casa in locul a ceva luat din magazin.

| Lori78 a răspuns:

Sunt foarte sanatoase si apa cu zahar ii buna pentru inimawinking

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Zacusca şi compoturile/dulceţurile/gemurile făcute "acasă" sunt mult mai SĂNĂTOASE decât cele cumpărate de la magazin!

Acum, depinde şi cât zahăr pune mama ta la compoturile/dulceţurile/gemurile preparate...

Eu le prepar cu o cantitate MINIMĂ de zahăr şi în loc de conservant ( sau alte "prostii" ) pun Aspirină - astfel sunt mai sănătoase.

Toate cele bune.

| marianvranceanul1 a răspuns:

Daca sunt facute de mama ta cu ingredientele "clasice" si nu cele gen dr. Oetker.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Într-adevăr zahărul nu e prea sănătos din păcare, plus că mai trebuie adăugat şi puţin conservant ca să stea.
Dar, în comparaţie cu o dulceaţă de la supermarket, eu zic că e mult mai sănătos ce facem în propria gospodărie.
Te pup!

| iusy98 a răspuns:

Daca nu pune coloranti si conservanti(dr. Otker) e sanatos ca e de casa

| teodora200004 a răspuns:

Normal ca sunt sanatoase astea de acasa! Asta daca mama ta nu pune conservanti si alte chestii! Dar in niciun caz nu sunt mai sanataoase cele cumparate! Deci depinde ce pune mama ta in ele! Daca nu a pus niciun aditiv sau altceva, sunt sanatoase 1 Si zaharul nu are ce sa iti faca, nu mori de la atata! happy