Bună!
Zahărul brun este mai SĂNĂTOS decât zahărul alb/rafinat!
Ca şi număr de calorii, sunt foarte apropiate ( totuşi, cel brun are mai puţine calorii )...
Vezi detalii la linkul :
http://dieta.romedic.ro/aliment/zahar-brun
http://dieta.romedic.ro/aliment/zahar-tos
Toate cele bune.
Vezi detalii despre zaharul brun si avantajele sale la link-ul:
http://www.realitatea.net/......06407.html
http://www.reteteleluiradu.ro/......-alt-gust/
http://dieta.romedic.ro/aliment/zahar-brun
O seara buna.
Buna!
Desi multi oameni sunt de parere ca zaharul brun este o optiune mai sanatoasa decat zaharul alb, adevarul este ca au valori nutritive putin diferite. Zaharul alb este 99, 9% zaharoza pura, in timp ce zaharul brun este 97% zaharoza, 2% apa si 1% alte substante. O lingurita de zahar alb contine 16 kilocalorii, in timp ce o lingurita de zahar brun are 17 kilocalorii. Melasa din zaharul brun contine o serie de minerale, care includ calciu, potasiu, magneziu si fier, dar pentru ca aceste minerale sunt prezente in cantitati mici, nu aduc nici un beneficiu sanatatii.
Te pup!
Hei :*
Zaharul brun este mai sanatos decat cel alb, chiar daca este putin mai scump, si o sa iti spun de ce :
melasa conţine o mulţime de nutrienţi valoroşi pentru organism, care lipsesc aproape cu desăvârşire din zahărul alb;
- rafinarea este mai puţin intensivă decât la cel alb, iar rafinarea presupune nişte tratamente termice şi chimice care pe lângă că anulează nutrienţii (peste 50 din sfeclă de ex) la doar unul (fructoza), mai este şi "îmbogăţit" cu alte substanţe cum este de ex. dioxidul de sulf (E220), un conservant cu efecte adverse cunoscute.
Te pup :* FUNDA? ♥
Zaharul brun este mai bun decat cel alb!
Zahărul, cunoscut drept vinovat principal pentru kilogramele în plus, nu este atât de periculos pentru organism aşa cum se credea până acum. Cel puţin aşa susţin oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Linus Pauling, SUA, care au descoperit că zahărul brun are un conţinut ridicat de minerale.
Potrivit specialiştilor, zahărul brun este varianta brută, obţinută din prima cristalizare a sucului de trestie de zahăr şi datorită neprocesării are un conţinut bogat în melasă.
De asemenea, zahărul brun îşi păstrează calităţile nutritive fiind bogat în minerale, precum calciu, fier, potasiu, magneziu. Acestea oferă energie întregului organism pentru activităţile din timpul unei zile solicitante, arată datele cercetării.
Chiar dacă zahărul brun oferă o cantitate redusă de minerale, este unul dintre alimentele pe care putem include în alimentaţie, printr-un consum moderat, astfel încât sursele de minerale să fie obţinute din alimente diversificate, consumate pe durata unei zile.
Calciul face parte din grupa mineralelor indispensabile pentru corpul uman. Acest mineral asigură soliditate structurii osoase şi ajută la dezvoltarea celulelor musculare şi nervoase şi de aceea este benefic să-l asimilăm din orice sursă alimentară. O linguriţă de zahăr brun ambalat conţine 4 miligrame de calciu, mai puţin de 1% din aportul zilnic, conform Institutului de Cercetare Linus Pauling.
În aceeaşi gamă de încadrează şi potasiul, un mineral care are beneficii asupra bunei funcţionări a inimii, rinichilor, a sistemului muscular şi a celui nervos. Menţinerea unui echilibru adecvat a cantităţii de potasiu în organism ajută celulele să producă energie pentru menţinerea ritmului alert din fiecare zi. Cercetătorii spun că o linguriţă de zahăr conţine şase miligrame de minerale, aproximativ 0, 1% din aportul zilnic recomandat.
Deşi consumul de zahăr brun oferă o doză de minerale esenţiale, nu ar trebui să ne bazăm pe consumul de zahăr pentru a preveni un deficit de minerale, dar putem include zahărul brun în cantităţi foarte moderate atunci când ne preparăm cafeaua, ceaiul sau în dulciuri. Bineînţeles, trebuie să avem un consum moderat şi o alimentaţie echilibrată şi diversificată, care să conţină multe legume şi fructe.
ChrisstinaXdddddddd întreabă:
LisaJulie întreabă: