PANDISPAN
In loc de 6 oua pun 5 oua (separate)+ 1 Lingura de apa
- 6 Linguri de zahar
- 6 Linguri (cu virf) de faina
- 1 lingurita de praf de copt
Mai intii pun cele 5 galbenusuri + 1 Lingura de apa si le bat in mixer, foarte bine cu cele 6 Linguri de zahar se adauga faina si praful de copt (cite o lingura odata). Aluatul rezultat trebuie sa fie destul de gros, dar nu ca un aluat de framintat totusi intre timp se bat albusurile spuma pun jumatate din spuma peste aluatul de faina si amestec cu miscari verticale (de sus in jos), CU MINA, NU cu mixerul... deci miscari gentile apoi adaug cealalata jumatate de spuma.
Se pune aluatul in forma tapetata cu hartie de copt si se coace.
Succes!
Incerca unul de pandispan e usor si sigur
7 oua
7 linguri apa
7 linguri ulei
1 cana si jumatate faina
1 cana si jumatate zahar
1 praf de copt
zahar vanilat
2 linguri cacao
Se separa ouale, se bate albusul spuma bine, se pune zaharul cu apa la foc mic pina se face sirop apoi se toarna fierbinte peste albus batind cu mixerul cam 1 minut, peste se pune uleiul si se bate, se pun galbenusurile si se bate, apoi praful de copt dizolvat si faina amestecind pina se omogenizeaza.Se unge o forma cu unt sau margarina si se toarna compozitia pastrand un pic pentru a se amesteca cu cacao, punind si aceasta compozitie peste cealalta.
Se coace la foc potrivit 40-45 minute
Gasesti la mall-uri si la magazine mari f bune si ieftine, nu merita sa-ti bati capul, poate nici nu-ti reuseste asa de bine... un pachet de blat de tort gasesti gata cu cca 5 lei...
BlackShad0w întreabă:
anonim_4396 întreabă:
rose345 întreabă: