Bună.
Și mai sunt și altele, http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-frantuzeasca-15536.html
Pa, pa.
Ingrediente
Foi:
300 gr faina
150 gr zahar
150 gr margarina
un praf de copt
2 linguri cacao
200 gr smantana
Umplutura:
6 albusuri
250 gr zahar
150 gr nuca de cocos
Crema:
6 galbenusuri
1 budinca de vanilie
500 ml lapte
250 gr unt
250 gr zahar
Mod de preparare reteta Prajitura Frantuzeasca.
Foile:
-amestecam smantana cu zaharul, adaugam margarina topita si un praf de sare.Deasupra compozitiei lichide cernem faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Amestecam bine pana cand rezulta o compozitie pastoasa, mai groasa. Impartim compozitia in doua.
Pentru umplutura:
-batem bine albusurile cu zaharul, apoi adaugam cocosul.
Asamblare:
-intr-o tava inalta (deoarece compozitia se va umfla) adaugam prima foaie maro, pe care o intindem cu grija, adaugam apoi umplutura de cocos si a doua foaie maro.Coacem ambele blaturi simultan circa 20-25 de minute.
Crema:
-galbenusurile, budinca si laptele se fierb pe foc pana se ingroasa.Se lasa la racit. Untul se freaca cu zaharul, pana devine o crema spumoasa. Dupa ce se raceste crema se adauga cu untul.
Deasupra blatului racit se intinde crema.Se adauga deasupra ciocolata rasa.
Se da la rece 2-3 ore.Se taie patrate sau cubulete.
Sursa: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-frantuzeasca-15536.html
Ingrediente:
18 biscuiti simpli
6 oua
24 de LG de zahar
1 pachet margarina
1 lamaie
100gr miez de nuca
1 lingurita de amoniac
1/2 lamaie
o ciocolata.
Mod de preparare:
Freci margarina cu 8 LG de zahar si adaugi treptat galbenusurile. Stingi amoniacul cu putina zeama de lamaie. Zdrobesti biscuitii cu sucitorul. Peste margarina cu galbenusurile adaugi nuca, amoniacul si biscuitii. Ungi tava cu ulei si o tapetezi cu faina. Dai aluatul la cuptor.
BEZEAUA:albusurile batute spuma cu 8 LG de zahar si zeama de lamaie. Separat topesti 8 LG de zahar pana se caramelizeaza si le adaugi peste albus. Mesteci imediat cu mixerul sa nu se faca cocoloase. Intinzi bezeaua peste blat si o dai iar la cuptor pana se aureste.
Ok, stiu una delicioasa(sper sa-ti placa iaurtul; D)
Ingrediente:
1 cana faina,
1/2 ceasca migdale de sol,
2 lingurite praf de copt,
1 varf cutit de sare,
1 cana zahar,
coaja de la o lamaie,
1/2 ceasca iaurt simplu,
doua oua,
1/4 lingurita extract de vanilie,
1/2 ceasca ulei.
Pentru topping:
1/2 ceasca pulpa de lamaie,
3-4 linguri zahar pudra,
5 capsuni (optional).
Incalzeste cuptorul la 176 grade C. Unge forma sau tapeteaza cu hartie de copt.
Amesteca impreuna faina, migdalele de sol, praful de copt, sarea si da deoparte.
Intr-un alt bol, amesteca zaharul si coaja de lamaie.
Adauga iaurt, oua si extract de vanilie si continua sa amesteci energic cu ajutorul unui tel.
Dupa ce termini de amestecat adauga ingredientele uscate, continuand sa apesteci pentru a nu avea cocoloase, iar la final adauga ulei.
Va trebui sa ai un aluat gros, neted, cu o stralucire usoara. Toarna aluatul in forma si netezeste cu ajutorul unei spatule, apoi da la cuptor timp de 35-40 minute.
Dupa ce scoti de la cuptor da la racit pentru 5-10 minute.
Fa o taietura orizontala si imparte prajitura in doua. Intinde pe partea de jos a prajiturii pulpa de lamaie, apoi aseaza partea de sus a prajiturii, o presari cu zahar pudra si decorezi cu capsuni feliate.
Hobinca_Radu_1999 întreabă: