Se poate prepara şi cu apă, dar nu va fi prea aromat - eventual să pui deasupra ( când e gata ) un sirop de fructe, ori cacao/ciocolată, etc.
Sau, dacă nu ai lapte proaspăt, poţi prepara lapte din apă + lapte praf ( dacă ai ) şi apoi faci griş-ul.
Poti incerca sa faci halva persana:
Halvaua persana se prepara din 250 gr. de gris, 200 gr. de zahar, o cana cu apa fiarta, 200 gr. De ulei vegetal, o jumatate de cana cu apa de trandafiri, o jumatate de lingurita cu sofran si migdale prajite macinate. Uleiul si grisul se pun la incins la foc moderat. Intr-un alt vas, se dizolva zaharul in apa fiarta, se adauga si apa de trandafiri si sofranul. Toate acestea se pun peste gris, amestecand cat mai repede, sa nu se formeze cocoloase. Se aseaza pe farfurie, se taie bucati si se orneaza cu migdale.
Apa de trandafiri poate fi inlocuita cu apa in care adaugi o aroma mai locala (vanilie, rom) iar daca nu ai migdale, nu pui (sau poti pune nuci sau alune nesarate)
oceanoflove întreabă:
Diana16 întreabă: