Una foarte simpla. 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina. Tarta.
se separa ouale, albusurile se bat spuma tare si restul ingredientelor se adauga pe rand, si se amesteca usor ca sa nu scada spuma. Se pune in tava tapetata si unsa si se da la cuptor 10 - 15 minute, la foc potrivit. O umpli cu ce vrei, budinca si fructe, crema. E delicioasa.
Pe acest site poti gasi o multime de retete culinare - http://invatasigateste.blogspot.com/
Http://www.culinar.ro/....../dulciuri/
http://www.retete-gustoase.ro/retete-prajituri-fara-lapte
http://www.vulpeabucatar.com/retete/prajituri/index.html
Sper ca te-am ajutat,, Funda!? :X
fursecuri cu dulceata de capsuni
1 pachet margarina,
200 gr zahar pudra,
1 ou, 1 galbenus,
1 plic amoniac,
coaja de portocala,
1 esenta vanilie,
scortisoara,
500 gr faina,
dulceata de capsuni,
crema de ciocolata alba si neagra,
suc de lamaie,
colorant alimentar
Mod de preparare
Se freaca margarina spuma cu zaharul pudra, apoi se adauga oul intreg, galbenusul si se omogenizeaza bine. Se stinge amoniacul cu putin otet si se adauga in compozitie. Se adauga aromele, faina si se framanta aluatul, dupa care se lasa la odihnit 30 de minute. Se intind foile, nu foarte groase si se taie fursecurile in forme speciale. Se aseaza in tavile presarate cu faina si se coc la foc moderat. Se lasa apoi la racit fursecurile si se lipesc doua cate doua cu dulceata de fructe sau crema de ciocolata. Se pun la topit 150 gr ciocolata cu 3 linguri ulei si se glazureaza fursecurile.
Mod de servire
Se servesc dupa 1-2 zile.
LisaJulie întreabă: