Depinde ce masina cauti, la 3000 de euro o gasesti cam din 2008/2009 maxim. Nu stiu cat de veche este a ta sa o pui in balanta cu ce ai gasi cu banii astia. Gasesti la 3000 de expemplu si iti mai trebuie pentru acte, inscris etc, daca e din strainatate te duce mai mult. Pentru inceput la masina ii trebuie o analiza completa, poate are ceva defect. In concluzie, cu acesti bani nu stiu ce masina ai gasi si sa si fie buna fara a baga bani deloc cand o cumperi. Pentru casa eu zic ca ai putea cumpara cate ceva. Daca te pricepi zic totusi sa vopsesti singur sa mai scutesti cateva cheltuieli, sau daca e vorba de reparat ceva. Daca poti sa reconditionezi obiecte de ce nu ai face si asta? E strict parerea mea.
Masina in banii aia... naa. Reforma in casa merge. In locul tau as lasa masina la fier vechi cand nu mai merge si umblu cu bus relax, dau permisul pentru A apoi motoreta, 3L la 100km te tine cacalau 33L un plin.
Cumpara-ti mobila sau vopseste fiindca masina ai deja si o mai poti duce cativa ani.
Oricum cu 3000 de euro nu poti sa cumperi decat o alta vechitura, deci nu are sens sa schimbi masina.
De strins nu, insa as zice ca mai bine e sa investesti in ceva PENTRU TINE care nu iti poate fi luat, decat in aiureli care la o adica dispar si pa-pa - inclusiv "investitiile" in casa, in special ca zici ca ai tras 4 ani sa pui banii astia deoparte si stiu si eu ca nu e deloc usor sa pui deoparte. Un CISCO, un curs de perfectionare la ce-faci-tu-ca-nu-stiu, reparat dantura - daca e cazul, un set complet de analize, daca ai vreo jena de natura medicala, mai bine o rezolvi din timp inainte sa se agraveze. Ai masina? Merge? Bun, nu ai nevoie de alta. Mobilierul din casa e ok? Nu ai pereti negri de mucegai sau instalatii sanitare din 1920? Te simti confortabil? Poate fi si mobila bunicii, nu vad o problema in asta. Mobila moderna in cele mai multe cazuri e orice, numai durabila nu. Iar daca discutam de de-aia durabila, cu 3000 EUR iei o canapea, o masa, vreo doua scaune, si cam atit.
Cat de veche e mașina și despre ce model vorbim dacă ar fi necesar alta mașina?
În casa dacă nu e ceva urgent sa schimbi sau sa repari, poți pune în continuare bani de o parte ca nu se știe când o sa îți trebuiască.
Inscrie-te la o facultate cu plata. Cheltuie banii pe scoala si dupa aia posibil sa strangi 3000 de euro intr-un an, si mai important, n-o sa ne mai intrebi ce sa faci cu ei, vei sti singur.