Si cand sunt la reducere reala, de fapt ei isi scot destul profit, pentru ca se apropie de pretul real de comercializare. De exemplu, o pereche de adidasi costa la producere 100 lei, pentru ca sunt la nike, ii gasesti cu 400, iar la reducere sunt 300. Tot au un profit de 200%.
Eu cumpar daca imi convine si pretul, indiferent ca e la reducere sau nu. De exemplu, nu as da 200 lei pe un tricou, chiar daca asta e pretul redus cu 90%.
Suntem unici in Europa. De exemplu toate produsele in preajma sarbatorilor de iarna, sa zicem, se ieftinesc -la noi e invers. In occident produsele care se apropie de termenul de expirare au un pret derizoriu, la noi, daca nu esti atent, ai ocazia sa cumperi chiar de la supermarket-uri produse expirate de mult. Tot comerciantul cu scaun la cap pune baza pe cantitatea vanduta, la noi pe pretul acelui produs, cat mai umflat, pentru a-si asigura beneficiul.
Sincer, sa fie mai scump dupa reducere? nu am mai vazut.
In unele magazine cred ca reducerile sunt chiar foarte bune.
Ex: am cumparat recent o bluza care fara reducere ar fi fost 90 lei, iar eu am dat 20 lei.
Da, in romania aceasta practica este foarte frecventa. Este numai o chestie psihologica cum ca ar fi reduceri pentru a atrage clientii. In tarile dezvoltate soldarile sunt soldari, va invit sa mergeti pe la Parndorf in perioada soldarilor sa vedeti ce inseamna cu adevarat reduceri.
Eu am vazut la un magazin cica, O pareche de Blugi Pt barbati la pretul de 90 lei cu Reducere 50% si dupa ce Numai erau la reducere erau 100 lei