| mikoto a întrebat:

Buna, cum se procedeaza cu vamuirea coletelor internationale, comandate de pe aliexpress de exemplu? Ma refer la procedurile postei vamale, programul meu de lucru nu-mi permite sa ajung la posta vamala. In acest caz se poate face vamuirea prin email? Va multumesc anticipat ^_^

3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Programul tau de lucru va trebui sa ti-l faci sa ajungi la posta vamala din judetul (sectorul) tau. Altfel in 30 zile se trimite la expeditor. Nu exista alta metoda decat ridicarea personala. Eu am primit colete care au depasit 10 EU si n-a trebuit sa merg la posta vamala. Poate ai noroc si tu. Normal peste 10 EU trebuia sa-mi ceara TVA-ul.

| Sonia822 a răspuns:

M...eu am comandat de pe alt site, dar banuiesc ca e la fel. Mi-a sosit prin DHL, s-au ocupat ei de tot pentru un comision de 100 ron, altfel trebuia sa ma duc la vama... Iti trimite niste acte pe care trebuie sa le completezi, le trimiti inapoi scanate, faci plata in contul indicat. Se plateste tva si comisionul lor. Trebuie facut asta parca in cel mult 3 zile, ca daca sta mai mult in vama platesti zilnic penalizari si dupa xzile il trimite inapoi la expeditor

| Sonia822 a răspuns (pentru Sonia822):

Cand le raspunzi la mail, in titlu trebuie sa treci obligatoriu nr de AWB