| 80suser a întrebat:

Bună!

O întrebare mică, nu știu cu exactitate la ce categorie trebuia să o încadrez.

Am nevoie de un arc cu diametrul de 1 mm (adică unul foarte micuț și fin).

Aveți vreo idee pe unde pot să găsesc să cumpăr unul?

(am căutat și pe Google și am dat numai de arcuri cu diametru de +10mm)

Mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

In majoritatea cazurilor, cu putina dexteritate, iti poti face singur un asemenea arc.
Depinde ce tip de arc ai nevoie.
In primul rand, trebuie sa-ti faci rost de sarma de arc. Acesta se poate confectiona din sarma de otel, de exemplu un fir dintr-un cablu de otel cu mai multe fire. Asemenea cabluri se folosesc pentru tractiune, in mecanisme (de exemplu: cablu de frana de bicicleta, etc.).
Se taie lungimea de sarma dorita + un supliment de 20-30%.
Se incalzeste sarma la flacara, pentru decalire. Dupa ce se inroseste se lasa sa se raceasca la AER.
Se infasoara sarma pe un suport subtire (de exemplu pe un ac de cusut, spira langa spira.
Daca se doreste arc de tractiune, atunci se formeaza urechiusile de agatare (la capete)
Daca se doreste arc de presiune, atunci se trage spirala la lungimea si distanta spirelor dorita.
Cand forma arcului este buna, acesta trebuie re-calit. Se introduce arcul in flacara (pana ce se inroseste) si se baga BRUSC in ulei mecanic sau apa rece, in care se lasa sa se raceasca.
In acel moment, arcul este gata, se poate folosi.

Poate nu va reusi perfect din prima incercare, dar dupa cateva incercari poate fi "ca se fabrica".

Rabdare si succes!winking

| 80suser explică (pentru Bula):

Mulțumesc! Acum am de lucrulaughing)

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Iți faci tu unul dintr-o sârmuliță de oțel

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

În China.

| Catrice a răspuns:

Pix

| NLS a răspuns:

Poti cauta sa desfaci un ceas vechi, mecanic.
Sau intreaba la ceasornicarii, daca mai gasesti vreuna.
Asemenea arcuri se mai fabrica pentru diferite dispozitive medicale, insa nu se gasesc in comert.
Pretul lor de productie e destul de mare, si nu au nici cautare/piata de desfacare.
(Cate persoane cauta acum arcuri cu diametru de 1mm, pentru a merita sa investesti in tehnologia foarte scumpa de productie a lor?)

| helpforyou a răspuns:

Pe la ceasornicari.