| madducu a întrebat:

Stiti cumva cat dureaza sa primesc banii pentru un colet pus cu ramburs? Fata respectiva mi-a confirmat ca l-a primit pe 11 ianuarie dar eu nu am primit banii. Ce s-a putut intampla? In mod normal, postasul ar trebui sa mi-i aduca sau eu ar trebui sa ma duc la posta dupa ei? Multumesc anticipat!

6 răspunsuri:
| Andrei07565486 a răspuns:

Ar trebui sa te duci la posta dupa ei, nu vine postasul sa iti aduca restul,

| lcmbobovl a răspuns (pentru Andrei07565486):

Postasul are OBLIGATIA prin fisa postului de a aduce mandatul acasa si a-ti preda banii. In cazul in care nu te gaseste iti lasa un aviz prin care te anunta sa te prezinti la sediul postei.

| Andrei07565486 a răspuns (pentru lcmbobovl):

Bine zis are OBLIGATIA, dar de la obligatie si pana a face, e drum lung, asa ca mai bine sa se duca la posta

| alessia5158 a răspuns (pentru lcmbobovl):

Ceea ce spui este valabil pentru postasii constiinciosi --- mi s-a intamplat sa nu fiu nici macar avizata, daramite sa-mi aduca banii acasa!

| lcmbobovl a răspuns:

Pentru coletul pus cu ramburs banii sosesc in maxim 4 zile lucratoare de la ridicarea coletului.Te sfatuiesc sa te duci la posta sa intrebi daca ai vreun mandat. Daca NU ai inseamna ca te-a mintit si nu a ridicat coletul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normal ar fi sa primesti un aviz in cutia postala in care sa te anunte postasul cand sa te prezinti la Posta. Fa-ti un drum astazi pe acolo si intrebi frumos daca au sosit pe numele tau niste bani ca ai trimis pe data de 9 ian (banuiesc) un colet contra ramburs in localitatea X. In caz ca nu au sosit ii intrebi pe ei in cat timp ar trebui sa-i primesti, caci banii au fost dati de tipa care a ridicat coletul pe 11 ian! In caz ca-ti fac "figuri" si-l iau in brate pe 'nu stiu' sau vezi ca te amana mereu cu 'mai incercati', recurgi la ...reclamatie Postei Romane inaintate dirigintelui de la Posta. Sa te grabesti pentru ca si reclamatia asta se face intr-un termen anume de timp, nu dupa saptamani de zile! In reclamatie nu uita sa precizezi numarul chitantei prin care dovedesti ca ai trimis pachetul si cred ca e musai o copie xerox(nu da originalul!) dupa chitanta care ai primit-o de la ei. Scrii ca atasezi o copie a chitantei. Sper sa nu ajungi aici, dar daca trebuie nu ai ce face decat sa lupti pentru ce este al tau.