Pai depinde de buget si de preferintele tale personale. Eu am un Galaxy Nexus (vechi de 2 ani) care este foarte folositor (si eu imi castig painea de pe internet, deci il folosesc mai mult decat l-ai folosii tu). Ce conteaza ce telefoane au colegii tai? Il ei pentru ei sau pentru tine?
Daca as fi in locul tau, as astepta sa apara noul Nexus 5 de la Google. Sau un Nexus 4.
Tocmai asta era ideea. Nu vreau ceva sa fie ca al colegilor mei. Inainte nu ma atragea atat de tare ideea de a avea un iphone. Dar acum mi-as dori unul. Bugetul nu este foarte mare si ma gandeam la chestia cu iphone-ul de black friday, cand sunt reduceri pe eMAG. Totusi inca sunt nehotarata.
Ce voiam sa zic este ca nu ar trebui de loc sa te intereseze ce au colegii. Daca au sau nu un telefon ca al tau. Eu personal nu mi-as lua un iphone, din multe motive (unele ideologice, altele practice). Sfatul meu este sa astepti pana la Black Friday si sa vezi ce telefoane sunt disponibile atunci, la ce preturi. Daca ai stat atata timp cu un telefon vechi, orice telefon mid end Android o sa fie foarte bun si OK
Pe langa motivele ideologice, in care nu o sa intru pentru ca sunt personale, complexe, si nerelevante la decizia ta, alte motive ar fi:
1. Ecran prea mic (prefer ceva de 4.5" sau mai mare).
2. Cam scump pentru specificatiile lui.
3. Conector si incarcator proprietary. Adica nu poti sa-l incarci de la un microusb. Daca ramai fara baterie undeva si nu ai incarcatorul la tine, ghinion de nesansa, pentru ca nu-l poti incarca decat daca cineva are un incarcator pentru modelul tau de telefon.
Mai am si alte motive de ordin practic, dar nu cred ca te-ar interesa pe tine (sunt chestii tehnice, de genul side loading, etc.)
Allview x1 soul sau Allview v1 viper
http://allview.ro/produse/telefoane/lista-telefoane/