| NicolaeDinBalcani a întrebat:

Buna TPU. Doresc sa achizitionez un telefon nou de la Media Galaxy. Am aflat ca Altex/Media Galaxy are un serviciu de trade-in, si vreau sa il folosesc deoarece oricum imi voi vinde telefonul curent. In prezent am un iPhone 11 Pro de 256 de gb Space Grey care e in stare perfecta, a stat cu folie si husa din prima zi, sanatatea bateriei fiind 80%. Este cineva care a mai folosit acest serviciu de trade-in si care imi poate spune cam la ce pret sa ma astept sau cum este experienta?

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Acest serviciu de genul 'buy back', trade in sau ce denumire mai poarta, pe care il fac retailerii, nu este avantajos pentru tine, de ce? iti ofera un pret de nimic la produsul tau sh, un pret mic comparat cu pretul pietii produsului tau second hand, in idee ca diferenta pe care o dai pe noul telefon sa fie cat mai mare! Este logic!

Ce poti face tu insa este sa iti vinzi pe olx de exemplu telefonul si sa completezi cu diferenta pana la valoarea noului telefon ales.

Pentru a te convinge de cele spuse de mine mergi in orice magazin altex/media galaxy si cere o evaluare a telefonului tau!

| NicolaeDinBalcani explică (pentru Simpatic):

Multumesc. Mai mult ca sigur mă duc într-un magazin să văd ce oferta primesc, știu ca voi primi un preț dezavantajos, dar vreau să știu toate opțiunile disponibile. Singura problema ar fi ca nu mai am cutia originala și asta nu ar ajuta dacă îl vand pe OLX dar asta e alta situație.

| Simpatic a răspuns (pentru NicolaeDinBalcani):

Nu ai pentru ce!
Chiar este de studiat si nu e greu deloc
Poti vedea ce pret primesti in altex, ce pret primesti la media galaxy, ce pret primesti la 1-2 amaneturi de electronice mari si care ar fi pretul mediu pe olx, de aici poti sa tragi o concluzie pertinenta pe cat si unde sa il dai.

Nu stiu cum e la iphone eu sunt fan Samsung deci pe sisteme android, dar nu vad de ce ar fi un mare impediment doar lipsa cutiei, din punctul meu de vedere important e ca telefonul vandut sa nu fie blocat iCloud la momentul vanzarii cat si viata bateriei (valabil doar la iphone), decat cutia care ar sugera ca a fost sustras...

2 răspunsuri: