| Grozea_Alexandra_2002 a întrebat:

Vreau sa-mi cumpar un telescop pentru incepatori si nu stiu care este mai bun. Ii rog pe cei care au si s-au confruntat cu aceasta problema sa ma ajute. M-am gandit la un Omegon Telescop AC 50/600 AZ, National Geographic Telescop AC 50/360 AZ sau Omegon Telescop Dobson N 76/300 DOB. Va multumesc!

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toate sunt la fel de proaste: primele 2 (cu apertura de 50) sunt pentru copii și poți să-ți spionezi vecinele sau cel mult să vezi câteva cratere pe Lună (pe care le vezi și cu binoclul), iar al 3-lea (cu apertura de 76, dar distanța focală de doar 300), e pentru începători, dar și el e foarte slab și te plictisești repede de el, după care plângi după bani. Mai strânge bani și ia-ți unul cu apertura de peste 100 (diametrul lentilei, ăsta contează cel mai mult la un telescop). Cu cât apertura e mai mare, cu atât pătrunde mai multă lumină și obții o magnitudine stelară mai mare.

| Goddess23 a răspuns:

Buna. Iti dau un sfat, e bine sa intrebi un profesor de la tine de la scoala de biologie chimie si te vor sfatui ei in legatura cu decizia pe care sa o iei. Si mai citeste recenzii pe internet despre cele doua telescoape, e bine sa fii bine informat inainte de a cumpara un produs.