Un hamster costa in jur de 100-150 de lei.
Mancare:Aici e putin mai scump pentru ca la hamsteri ca si la ierbivore le trebuie si cereale si fructe-legume etc.
Un pachet de mixt de seminte te va costa 15lei cam asa dar sa nu-i dai mult.Mai multe fructe si legume.
Cam atat trebuie dar niciodata sa nu le dai lucerna verde.
Daca vrei sa ii hranesti cu lucerna trebuie pusa la soare 1-2 zile.Trebuie palita ca daca nu se umfla si mor(ca si iepurii)
Sper ca ti-am fost de ajutor.
Nu stiu cat costa acum toate astea(bine ar fi sa te duci intr-un petshop). Despre ingrijirea lui(care nu este foarte complicata)iti pot spune urmatoarele:eu ii schimbam rumegusul cam la o saptamana, mancare ii dadeam cam la 2-3zile(mancare speciala de la petshop) iar apa o schimbam la 4-5zile. Nu trebuie sa il uzi, sau sa stai cu mana foarte mult pe el(transiratia nu e buna pentru el).Eu il tineam prin camera vreo 2h pe zi ca sa se recreeze. Daca iti iei unul, cand il cumperi de la magazin pune mana pe el ca sa stii ca iei unul care nu e speriat si care are tendinte sa te "muste".Nu il tine in galagie.
Succes.
Eu iti recomand site-ul Petshop Life (ceva de genul). Ar trebui sa fie aprox. 150 lei tot (fara hamster). De la adaptor, la cusca, doua feluri de hrana, etc. Un hamster il gasesti cu 10 lei in sus. Un hamster rusesc pitic, sau un Robovwiski (sper ca asa se scrie ) sunt in jur de 10-35 lei, de preferat mergi intr-un Petshop in oras sa ii iei .
Inca ceva: pentru informatii cauta pe internet sau intri pe Youtube si cauti: Totul pentru animale . Bye.
Ai o problema, trebuie sa iti intrebi parinti mai intai, dupa daca te lasa citeste pe net sau du-te la un veterinar si cere sfaturi. Am vrut sa-mi iau si eu un hamster dar parinti nu m-au lasat... nu e scump, depinde de rasa pretul incepe de la 15 lei, cusca va fi ceva mai scumpa in rest hamsterei sunt niste animale ieftine de ingrijit comparativ cu cainele, pisica...
Un hamster e in jur de 15 lei, dar costa mancarea lui, rumegustul, casutsa" sa. happy Si un porcusor de guineea nu stiu cat e thinking Dar ar trebui sa alegi care tsi se apare tie mai dragut. si sa te interesezi cum se intretsin sa vezi ce te avantajeaza :X
Sanatatea micutului hamster!
Hamsterii se pot imbolnavii de la mai multi factori ce ii inconjoara.Nu numai de la microbi cat si de la apa, frig, curent si asa mai departe! Exemplu, hamsterii nu se spala(ei se ling, si asa se spala). Daca speli un hamster el poate raci iar sansele sa traiasca sunt de 1%.De asemenea trebuie sa aveti grija ca hamsterul sa nu cada sau se zgarie. Daca observati o schimbare in comportamentul hamsterului cat de minora, apelati la un medic veterinar, pentru o mica consultatie, un mic sfat, putin ajutor.
Simptome care indica posibilitatea unei stari de boala:
Blana ciufulita sau murdara (ileita proliferativa)
Stranut (infectii respiratorii)
Respiratie suierata si/sau greoaie (infectii respiratorii)
Scurgeri din ochi si/sau nas (infectii respiratorii)
Pierderea poftei de mancare (ileita proliferativa)
Tendinta de a se ascunde in locurile cele mai intunecoase si mai ferite ale custii
Lipsa de activitate, apatie (ileita proliferativa)
Caderea parului (boli de piele, paraziti)
Coada umeda
Diaree (ileita proliferativa, diverse infectii, indigestii pasagere)
Bolile de piele
Una dintre alarmele false pentru proprietarii de hamsteri care nu au inca suficienta experienta este prezenta a doua zone maronii pe lateralele corpului hamsterului, cate una pe fiecare parte, simetric – acestea sunt glandele "de miros", care ii ajuta pe hamsteri sa se recunoasca intre ei si a caror culoare maro inchis este normala. Caderile de par sezoniere nu trebuie sa va alarmeze, sunt normale; daca insa caderea parului este excesiva si continua, fara a fi sezoniera, sau daca pielea este inrosita, umflata si hamsterul se scarpina mai frecvent decat de obicei, trebuie sa apelati la ajutorul medicului veterinar.
In general, bolile de piele ale hamsterilor sunt cauzate de paraziti externi – medicul veterinar va lua o proba de piele pe care o va examina in laborator, pentru a afla exact despre ce paraziti este vorba, pentru a putea incepe un tratament adecvat.
Hamsterii pot, de asemenea, sa dezvolte diverse alergii si infectii cutanate.
Abcesele
Abcesele sunt pungute de puroi (ca niste cosuri profunde si dureroase) care apar in zonele in care pielea a fost lezata anterior (zgariata, impunsa) si leziunea s-a infectat; abcesele pot aparea chiar daca leziunea a fost minora. Abcesele se pot forma si in zona obrajilor, acolo unde hamsterul acumuleaza mancare, daca mancarea zgarie mucoasa bucala.
Puroiul se acumuleaza sub piele; zona afectata este umflata si se simte la pipait; uneori abcesul se sparge de la sine si atunci pielea si blanita din zona vor fi umede. Abcesele trebuie tratate de catre medicul veterinar; acesta trebuie sa opereze abcesul pentru ca puroiul sa se scurga, trebuie sa curete rana si sa trateze zona cu un antibiotic netoxic pentru hamster.
Infectiile respiratorii
Orice infectie respiratorie este foarte periculoasa pentru viata hamsterului, intrucat se poate transforma rapid in pneumonie, care in cele mai multe cazuri este fatala. Daca hamsterul stranuta ocazional, nu trebuie sa va faceti griji, pentru ca poate stranuta din cauza fanului sau a unor fire de blanita care au ajuns in nas; daca insa hamsterul incepe sa stranute des, in combinatie cu alte simptome conexe (respiratie grea, suierata, apatie, pierderea poftei de mancare), trebuie sa cereti ajutorul medicului veterinar.
Diareea
Diareea este cauzata in general de diverse infectii la nivelul tubului digestiv (si poate fi un simptom al ileitei proliferative) sau de schimbari de dieta. De asemenea, diareea poata aparea ca urmare a unui tratament cu antibiotice aplicat pentru a vindeca alta afectiune.
Daca diareea este cauzata de administrarea de hrana proponderent vegetala (in general, verdeturi proaspete), nu este asociata cu pierderea apetitului si nici nu cauzeaza apatie – prin urmare, nu este periculoasa dar necesita renuntarea la verdeturile proaspete pentru cateva zile si introducerea altor alimente in dieta zilnica; de asemenea, asigurati-va ca hamsterul cu diaree bea suficienta apa – in cazul in care se dezhidrateaza, hamsterul poate muri.
Daca, dupa schimbarea hranei, diareea continua mai mult de 24 de ore, consultati neaparat veterinarul.
"Boala cozii umede" - Ileita proliferativa
Aceasta afectiune se numeste ileita proliferativa si este o enterita localizata, letala, posibil cauzata de o bacterie care se inmulteste intr-o zona a aparatului digestiv numita jejun, Campylobacter jejuni. Boala este foarte contagioasa si des intalnita la puii de abia intarcati, epidemiile se declanseaza si pe fond de stres si schimbari de dieta, in general in custi suprapopulate si, din acesta cauza, necesita carantina stricta daca aveti mai multi hamsteri. Simptomele sunt aspectul neingrijit al blanitei, pierderea poftei de mancare, letargie (somnolenta) si diaree continua (umezeala continua in zona anala si caudala).
Intoxicatiile de la rasinoase
Atentie la asternutul custii – sub nici o forma acesta nu trebuie sa contina rasinoase – rasinoasele (brad, pin, cedru, molid etc) elibereaza in atmosfera compusi volatili foarte toxici pentru hamster. Expunerea la aceste emisii toxice poate cauza boli respiratorii, alergii cutanate si, daca expunerea este prelungita mai multe luni, poate cauza leziuni ireversibile ale ficatului.
Otravirile cu antibiotice
Antibioticele sunt in majoritate toxice pebtru hamster. Dintre antibioticele periculoase mentionam penicilina, amoxicilina, ampicilina, streptomicina, tetraciclinele, eritromicina, cefalosporinele si gentamicina. NU administrati antibiotice, sub nici o forma, oral sau cutanat (unguente) fara a cere avizul medicului veterinar – va puteti ucide hamsterul.
Alarma falsa - hibernarea
Daca temperatura camerei in care sunt tinuti scade sub o anumita limita (cca. 20 de grade), hamsterii isi incetinesc functiile vitale, devin aproape inactivi si respira foarte rar – cu alte cuvinte, "hiberneaza". Acest comportament cat se poate de normal sperie in general stapanii, care sunt convinsi ca hamsterul este bolnav. Problema se rezolva foarte simplu, prin cresterea temperaturii mediului inconjurator.
Sper ca te-a ajutat articolul acesta si ca micutul tau nu are nici o boala!
Uite aici ceea cei trebuie http://www.zoomania.ro/index.php/catalogsearch/result/?q=hamsteri
si aici cat costa hamsterul
35=40 lei cam asa de la zoomania maritimo a 3 intrare
Depinde si ce hamster vrei, eu mi-am luat un hamster pitic care a costat 30 de lei si o cusca normala cu roata, tubul pentru apa, castronel micut pentru mancare si casuta, toata costand 150 de lei. Iar despre cum sa il ingrijesti sunt diverse site-uri despre animale pe care poti intra.