Recomand Biblia. Versiunea Dumitru Cornilescu.
Păi să alegem noi tarotul care este de la diavolul, și să nu alegem noi Biblia care este de la Dumnezeu? Oare diavolul ne ține în viață? El ne trezește în fiecare dimineață, și tot el ne pune pâine pe masă?
Oare nu Dumnezeu face toate acestea pentru noi? Noi trebuie să mergem la Dumnezeu pentru ajutor. Iar cunoașterea viitorului nostru nu ne este de folos. De folos ne este să cunoaștem pe Dumnezeu; acest lucru ne este de ajuns. Pentru că odată ce am cunoscut pe Dumnezeu, vom ajunge să cunoaștem cât de mult ne iubește Tatăl nostru ceresc. Atunci ne vom bucura de dragostea Lui.
Tarotul duce la nenorocire; este varianta celui rău de a ne ține departe de Dumnezeu.
Noi trebuie să alegem ceea ce este bine; noi trebuie să alegem rațional, să alegem lucrurile care duc la viața veșnică.
Dacă alegem lucrurile celui rău, noi singuri alegem să fim de partea răului, și Dumnezeu cu greu ne va putea salva din mâinile celui rău. Pentru că atunci când ne ducem pe terenul vrăjmașului, diavolul va cere de la Dumnezeu stăpânire asupra noastră, prin faptul că noi înșine am ales să mergem în acea zonă interzisă. Și Dumnezeu nu va mai putea face nimic, deoarece Dumnezeu este obligat în natura Lui să ne respecte alegerile.
Noi nu trebuie să participăm nici pasiv nici activ în activitățile ce țin de lucrurile spirituale ale întunericului, adică ale diavolului: ghicire, vrăjitorie, tarot, ocultism, ghicire în cafea, palma, magie neagră sau albă, descântece, etc.
Du-te uai si te chisha. Doctorul ce zice? Cum e cu prieteni imaginari?
Ca o intrebare ajutatoare, ia zi-ne cine a innecat omenirea si a ars Sodoma si Gomora? Diavolul, nu? Uciga-l toaca de nemernic...
Când un membru al trupului este afectat de cancer, doctorul îl taie nu pentru a face rău omului, ci pentru a-l salva. Așa a fost nevoit și Dumnezeu să acționeze în privința potopului din timpul lui Noe, și apoi cu cetățile Sodoma și Gomora.
Oamenii ajung in situații imorale din care nu doar că ei nu mai pot fi salvați ca și celulele canceroase, ci continuând să existe nu se vor lăsa până când nu vor distruge imoral pe toți.
Iar dacă noi oamenii ne-am obișnuit cu imoralitatea, asta nu înseamnă că și Dumnezeu S-a obișnuit cu ea. Ca să nu devenim imorali, în bunătatea Lui ne-a lăsat o lege după care să trăim. Oamenii decăzuți (cum suntem toți dealtfel) nu au cum să-și facă ei un standard, o altă lege. Hristos a murit pentru noi ca să ne salveze de sub condamnarea legii (că dacă legea nu ar mai exista nu am mai sti ce este bine și ce este rău). Și după ce a murit pentru ca noi să putem avea viața veșnică așa cum ne-a creat de la început, putem spune despre El "ucigă-L toaca"? Nu vorbim noi dintr-o ură nefondată, irațională în care ne-am născut cu toții? Noi trebuie să căutăm pacea. Pentru că în tot acest întuneric spiritual, Dumnezeu ne-a creat cu rațiune. Ea este primul nostru mijloc de salvare din acest întuneric spiritual. Voința trebuie pusă la lucru ca să căutăm adevărul cu privire la Dumnezeu. Trăind în nepăsare nu facem decât să aruncăm la spatele nostru posibilitatea de a fi cu adevărat oameni pentru viața aceasta și pentru cea viitoare, veșnică. Pentru că ceea ce ne face oameni nu este doar aspectul fizic, fizionomia, forma trupului; ci rațiunea, capacitatea de a ne educa atât pentru a discerne binele de rău, cât și de a alege binele. Pentru că instinctul de supraviețuire îl avem și noi și animalele. Și animalele dacă ar fi auzit de viața veșnică ar căuta cu toată puterea lor -prin instinct- să o dobândească.
Pentru că nu vedem fizic pe cineva asta nu înseamnă că este imaginar. Ai văzut vreodată pe președintele României față în față? Poate nici măcar 10% din populație. Asta nu înseamnă că este imaginar pentru ceilalți. Aici nu-i vorba de existența sau inexistența lui Dumnezeu; ci este vorba de acceptarea Lui în viața noastră.
Avem motive să ne îndoim de oameni; și asta se întâmplă din pricină că nu am fost educați în privința aceasta.
Ne îndoim de Dumnezeu tocmai din lipsă de educație în privința aceasta. Chiar și dacă conducătorii noștri ar face greșeli, sau un alt om oarecare pus într-o anumită răspundere, educați fiind tot l-am încuraja. Cu cât mai mult putem avea încredere în Dumnezeu dacă părinții noștri ne-ar fi educat și învățat în privința aceasta. Suntem zero în privința educației spirituale. De aceea urâm Biblia și pe Dumnezeu. Dar El rămâne neschimbat, și ne oferă zi după zi și an de an viață, cu nădejdea că ne vom lăsa atrași de El ca să Îl cunoaștem și să fim fericiți. Astăzi, mâine și la anul vom face la fel ca și până acum. Ne schimbam telefoanele, mașinile și casele (care le avem), familiile chiar (prin căsătorie), dar noi și viețile noastre vom rămâne la fel. Până când Dumnezeu ne va scoate din zona aceasta prin depresie și alte evenimente care ne-ar putea câtuși de puțin duce cu gândul la El, măcar dacă am medita câtuși de puțin la viața noastră și la drumul nostru care nu duce nicăieri, și am alege calea Lui. Atunci am striga către Dumnezeu ca și psalmistul: "Vezi Tu pe ce cale sunt, și du-mă pe calea veșniciei!" Ne-am abandona în mâna Lui măcar în acele clipe. De-abia atunci vom putea respira aerul vieții veșnice care va aduce cu adevărat viață în mintea, în trupul și duhul nostru.
Hai breh, lasa timpeniile. Deci dumnezeul asta nemernic de fapt nu e atotputernic. Iar noi, fiind facuti dupa chipul si asemanarea lui, demonstram nemernicia lui divina. Ca sunt milioane de aiuriti ca tine care cred in povesti pentru copii, asta e partea a doua. Fiecare cu povestile lui. Stiinta si progresul sunt prea mult pentru unii, asa ca se multumesc cu elucubratii mistice si conservatorism medieval.
Din moment ce vi sa pui astfel de intrebare, e clar ca nu ai har...
Vrei sa vezi si tu daca reusesti sa ghicesti. E plin internetul de persoane de genul care se conecteaza la carti sa simta pe naiba.
E un dar cu, care te nasti sau ti se activeaza pe parcurs, sa vezi, sa stii, nu sa ghicesti, sa intuiesti sau sa "simti" vrajeli.
Dar daca vrei neaparat, incearca tarotul Rider Waite sau cartile de joc, alea care se jucau de mult pe strada, batranii le foloseau si tinerii pentru popa prostu, septica si alte cele.
https://jocozaur.ro/......in-plastic
Cartile de tarot sunt aceleasi pentru cei care au har pentru asa ceva. Daca pui aceasta intrebare, e clar ca nu ai habar sa interpretezi semnificatia lor. Fie ele doar pentru tine.
Blackanne ) mai taci.
După cum vezi, eu vreau să urmez calea cea dreaptă, a lui God, dar prin prejur Satan mă vrea și el de partea cealaltă. )
Va rămâne de urmat și văzut, în final ce cale voi alege.
Stai pe aici dacă ești fan horror storys. )
Va urma Blackanne. Să afli finalul meu. Dacă l-am ales pe God sau pe Satan. )
Dar parcă ai fi ai mei, erau gata gata să mă ardă pe rug când au auzit că m-am jucat cu tarotul cu amica mea.
Să nu dai banii pe așa ceva.
Ghicitul in cărți de orice fel e o practică primitivă și neplăcută lui Dumnezeu.
Off, măi dragă Rosa, de când ești tu așa spirituală și iubitoare de God?!
Dar mna, n-am cum te contrazice, teoria cel puțin o știu și eu. GOD e împotriva rahaturilor ăstora. Dar viața asta ș-așa e boring, stresantă când nu-i boring și tot așa, un cerc vicios, între plictis și stres ) Deci mai diversificăm și noi viața prin ceva. ) Amu, mna, doar n-o fi TABLA OUIJA De aia stă mărturii mii, concrete, că și cel mai mare șceptic, a pățit-o de moarte cu nemernica aia de tablă. Însă la aceste cărți, nu am văzut totuși să iasă cineva de pe undeva sau să stea cineva prin spatele tău. )
Deși nici nu spun că e totul doar un joc. Ceva, ceva o fost în seara aia la pensiune, după ce amiga mia, mi-o dat în cărți cu o zi în urmă. ) La naiba dacă am mai putut pune geană pe geană, după ce ea a plecat să se întâlnească cu prințul ei și m-o lăsat alone în camera aia. Parcă umbre, umbre mă hărțuiau.
Dar am pus pe baza oboselii tot și a borderline-ului meu, pentru că rămăsesem alone în pensiune. ) Și am frică de nou și singurătate.
Cărțile tarot țin de spectrul vrăjitoriei, care din perspectiva biblică este unul din păcatele capitale.
OK, poate o să zici că astea sunt povești, dar dacă există și 0, 1% șanse să fie adevărate, este atât de distractiv tarotul încât să merite să te joci cu Sătănel? Odată ce intră în viața ta cu greu mai scapi.
Hai, îți ofer și un argument rațional pentru care tarotul e o tâmpenie: imagineazăți că tragi o carte cu un cap de mort, cât de bună crezi că va fi acea zi?
La nivel subliminal tot să simți că ceva va merge prost, că asta este și șmecheria acestei practici, se bazează pe fenomenul psihologic al autosugestiei.
Pai normal! Biserica n-are nevoie de competitori. Si atunci au declarat vrajitoria un păcat capitale.