In zona Moldovei, zic de Romania noastra, se aduc martisoare baietilor.
vad ca inca se mai pastreza acest obicei.
Peste tot incepand e copiii de gradinita si termind cu cei care lucreaza fetitele /fetele femeile duceu martisoare baietilor /barbatilor, in timp ce 8 acestia duceu o floare, o ciocolata sau un cadou fetelor.
Bună! De 1 Martie nu se fac cadouri băietilor, ci băieti le fac cadou fetelor câte un mărțisor sau o floare.
Eu am vazut in Moldova (Moldova noastra, cum frumos spune @Fatamuntilor), in Maramures, in zona Bistritei si razlet prin alte parti, martisoarele se dau la toata lumea. Si fetele, dau baietilor. Si baietii dau fetelor. Copiii dau parintilor si invers. Chiar si bunicilor. Martisoare poarta toata lumea.
De 8 martie e altceva.
Aaaa,ai uitat de profesori.Mereu alegeam martisoare mai deosedite pentru profesori, atat barbati si cat femei.Si asta in toata saptamana 1 -8 martie.Profesorii care veneau la clasa incepand cu ora a 2 a, nu=si marisoarele jos, din respect pentru noi.Cu greu gaseam loc pentru marisorul meu. Daca veneau,, decorati'' cu vreo 30 martisoare, si pe stanga, si pe dreapta, si pe mijloc.De multe ori ori le dadeam in mana.Frumoase amintiri, mulrumesc pentru aducere aminte!
Ooo, da, am uitat de profesori, care cel putin in primele zile umbla "decorati" si pe stanga si pe dreapta . Iertare dascalilor mei! Minunat obicei.
Fain că e bidirecțională chestia, nu doar fetele primesc. Ia-i totuși un parfum? http://bit.ly/Parfumuribarbati zic
Alexandra_Medana_1987 întreabă: