Saltele anatomice si ortopedicecu spuma vascoelastica.
Ce este Spuma vascoelastica?
Spuma vascoelastica este material de inalta tehnologie realizat de expertii NASA pentru astronauti pentru a-i proteja de fortele gravitationale puternice din timpul decolarii. Spuma vascoelastica are capacitatea de a distribui chiar si cele mai intense presiuni in mod egal pe o suprafata.
In comparatie cu latexul standard, particulele din spuma vascoelastica se comprima complet cand sunt sub presiune. Dupa ce presiunea este inlaturata, spuma revine treptat la forma ei originala. Aceasta revenire treptata la starea initiala da acestui material trasaturile terapeutice, din moment ce flexibilitatea materialului nu provoaca contrapresiune asupra corpului.
Spuma vascoelastica este de asemenea termosensibila - la temperaturi mai scazute este mai ferma(vascozitate mai mare, mai groasa), iar la temperaturi mai ridicate este moale (mai flexibila). Acest lucru da sentimentul de plutire in spuma sau sentimentul de imponderabilitate- din moment ce ne asezam pe ea, spuma se adapteaza temperatuii corpului nostru, se flexeaza si se adapteaza perfect formei corpui.
Multumita acestor trasaturi, spuma vascoelastica elibereaza punctele de tensiune din gat si coloana.
Ce este contrapresiunea si de ce este ea importanta?
Cand ne asezam, fiecare saltea se deformeaza sub propria greutate. In acest timp, salteaua lucreaza cu contrapresiunea corpului, presand in sens invers si rezistand greutatii. Pentru ca salteaua sa ofere un comfort ajustabil pe puncte de presiune, acest lucru fiind secretul unei odihne perfecte, salteaua trebuie sa distribuie greutatea proportional pe toata suprafata si sa echilibreze presiunile asupra corpului si contrapresiunea saltelei. Pe aceasta cale, corpul va fi relaxat si va fi odihnit.
Aceste caracteristici fac din spuma vascoelastica un material ideal pentru saltelele oamenilor care vor sa fie "imbratisati" de ele in timpul somnului si sa se muleze perfect dupa forma corpului lor.
Din moment ce corpul nu resimte contrapresiune in pozitia culcat, se imbunatateste circulatia, lucru ce garanteaza o mai buna refacere a corpului si o maximizare a calitatii somnumui. Dormitul pe spuma vascoelastica ne da sentimentul de plutire si imponderabilitate.
Indiferent de pozitia dvs. de dormit, spuma vascoelastica va ofera suport garantat indiferent de pozitia in care dormiti, scutindu-va de enervanta cautare a celei mai bune pozitie.
Cand stam intinsi, este esential ca punctele cheie ale corpului sa fie sustinute perfect (cap, gat, umeri si zona rinichilor). Aceste puncte se regenereaza daca sunt relaxate. Saltelele de calitate facute din materiale din cea mai inalta tehnologie, ajuta distribuirea egala a greutatii corpului pe intreaga suprafata. Simti cel mai placut confort cand stai intins.
Cand te ridici, salteaua revine la forma originala.
Ortopedice. Sunt combinate proprietatile ergonomice cu cele de confort.
Superortopedice. Au un nivel calitativ superior in comparatie cu primele si sunt adresate clientilor care cauta o saltea la sandardele cele mai inalte, precum si celor care vor sa previna problemele de coloana.
Diferenta intre cele doua tipuri consta in numarul de straturi si materiale folosite, fasii de spuma poliuretanica, randuri de arcuri, bucati de pasla etc.
Medicale. Sunt destinate numai acelor persoane care prezinta probleme si disfunctii ale coloanei. Este o saltea foarte dura si permite reducerea punctelor de presiune exercitate asupra coloanei.
Vibromasaj. Au programe multiple de masaj. Incalzirea si intensitatea masajului sunt reglate cu telecomanda. Permit plierea.
Care sunt functionalitatile saltelei?
Matlasare. Majoritatea saltelelor sunt matlasate complet, au sisteme de aerisire si sunt confectionate din diverse stofe si materiale.
Fete pentru sezon. Saltelele pot avea doua fete, una de vara si alta de iarna. Prima permite o mai buna circulatie a aerului prin butonii de aerisire, asigurand astfel o suprafata racoroasa. Cea de-a doua are proprietati izolante mai ridicate, fiind mai calduroasa.
Arcuri. Tehnologiile superioare de dispunere a randurilor de arcuri permit ca acestea din urma sa functioneze individual. Atunci cand salteaua e folosita de doua persoane, miscarile uneia sa nu deranjeze cealalta persoana.
Huse detasabile. Saltelele sunt acoperite pe ambele fete cu huse detasabile printr-un fermoar, permitand spalarea lor. Fermoarul are si functie de aerisire a saltelei acoperite.
Structura celulara. Se impiedica transpiratia din timpul somnului prin circulatia aerului in interiorul saltelei
Deci pana la urma depinde de problema pe care o ai la spate... sau de banii pe care vrei sa-i dai pe saltea : )
Multi consumatori se asteapta ca salteaua lor sa reziste mai mult decat masina de spalat, uscatorul sau masina de spalat vase. In primul rand salteaua nu este similara cu niciunul din aceste produse. In al doilea rand salteaua dumneavoastra este folosita mult mai mult decat oricare dintre aceste aparate. In ultimul rand nici unul dintre aceste aparate nu afecteaza in mod direct sanatatea asa cum o face salteaua. O masina de spalat nu face diferenta intre o zi in care esti odihnit si una in care nu esti.
Vezi categoriile de saltele pe www.ramedepat.ro/saltele
Chiar daca este un topic mai vechi, raspunsurile anterioare nu mi se par a fi direct pe subiectul intrebarii.
Ca si tipuri de saltele avem dupa cum urmeaza: saltele din spuma, din latex, cu arcuri si hibrid.
Cele mai bune saltele sunt acelea care contin cate un strat din fiecare material enumerat mai sus. Acestea se numesc saltele hibrid. Pe https://www.celemaibunesaltele.ro/ gasiti o tona de informatii pe acest subiect.
Trebuie sa mai adaug faptul ca noua generatie de saltele cu arcuri are la baza arcuri impachetate. Nu ca acelea vechi de scartaiau si ieseau prin saltea.