anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cu cât pot vinde această colecție de monede?
-10 bani din 1867
-100 lei din 1993
-3 lei din 1963
-1 leu din 1966
-2 monede de 1000 lei din 2004

7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

10 bani din 1867, valorează ceva, dar nu prea mult. Celealte, peste 100 de ani.

| gabicoo a răspuns:

Valoarea e pur sentimentală!
Nu primești ceva pe ele! Sunt monezi obișnuite fără valoare de colecție!

| Dismally a răspuns:

Cam 35 de lei pentru toate, sunt monede comune, nu au mare valoare si va fi foarte greu sa gasesti pe cineva interesat de ele.

| MihaiSpeedster a răspuns:

Eu cred ca numai 10 bani din 1867 ar avea valoare. Restul, sunt oarecum banale, pe care orice colecționar serios probabil că le are. colecționarii caută rarități.

| gabicoo a răspuns (pentru MihaiSpeedster):

Nu există 10 bani din 1867! Leul românesc a apărut după cucerirea independenței!
Moneda e din 1967! Deci fără valoare!

| MihaiSpeedster a răspuns (pentru gabicoo):

Https://www.ebay.com/b/1867-Year-Romanian-Coins/90643/bn_109913186

Pe ebay găsești cu $3, $15, $30, etc. În funcție de condiție

| relian a răspuns (pentru gabicoo):

Exista,primele monezi, primii bani numiti lei apapru exact in anul ala 22 Aprilie 1867, daca cautai pe wikipedia gaseai, deci omu are 10 bani de pe vremea aia, adica primii bani aparuti, numit leu de 1 ban 2 bani, 5 bani si 10 bani.
Deci ala are valoare cred, restul e apa de ploaie.
Un an m, ai tirziu sa batut moneda de aur leu de aur in valoare de 20 de lei, apoi monede de argint.
Monedele erau facute in strainatate, in Anglia zic aia pe wikepedia laughing mai tirziu in 1870 sau facut in tara.

Tu confunzi formarea statului Roman cu independenta RO.
Statul roman s-a format la 1954, asta din ce istorie am citit eu laughing deci Ro ca stat exista de pe la anii aia, deci sa batut moneda dupa mai bine de 10 ani de la formarea statului Roman.
De unde ai scos tu ca moneda sa batut dupa independenta? In sf e bun ca exista wikipedia laughing e mai la indemina ca o carte de istorie, apoi cbiar daca am invatat la scoala se uita, este firesc.