Cel mai usor examinand atent sectiunile de la cusaturi. Imitatia de piele are ori un strat textil, ori un fel de burete, in timp ce pielea are in sectiune un aspect specific, de "piele intoarsa". E greu de descris in cuvinte aspectul fiecaruia, dar daca te uiti la doi pantofi despre care stii sigur ca sunt de piele, respectiv de imitatie, iti vei da seama foarte usor. PRoblema este ca unii producatori folosesc piele pentru o mica parte din exterior (de obicei pe bombeu), iar restul e imitatie.
Cea mai sigura este "proba de foc" (imitatia fiind usor inflamabila), din pacate nu o poti aplica inainte de a-i cumpara .
Stiu ca poate suna bizar, dar eu ma bazez pe... miros. Daca nu stii mirosul specific al pielii, iti recomand sa te duci la un magazin "de incredere", gen Bata si, chiar daca nu-ti permiti incaltari de-acolo, adulmeca pe furis un pantof pe care scrie ca-i din piele (stii simbolul acela pentru piele).
E dubios sa mirosi incaltari, insa eu sper mereu ca pantoful in care-mi bag nasul nu a fost inca probat
In primul rand dupa pret, dar trebuie sa stii si cum "arata" pielea, este mult mai suava la atingere si cand incalti pantoful respectiv se muleaza pe picior si este mult mai comod ca si unl sintetic, si cum a zis si regis aspectul din interior de piele intoarsa, si in general are si semnul specific pentru haine din piele ( acea piele parca luata direct de pe animal cu tot cu picioruse), si scrie pe el "piel". succes!
Foarte simplu! Ii bagi la compresor sau ii strangi intr-o mengina cat poti de bine si daca se crapa inseamna ca-s facuti din cartoane de oua cu (ca se vezi) "surprize"; daca nu se crapa, inseamna ca nu i-ai strans destul de bine.
1Dan1 întreabă: