Da, formula este una foarte complexa.
Daca 1kg de carne de cal e 40 lei.
Atunci cat platesti oare pe 423grame de carne de cal?
(1kg = 1000 grame)
1000g = 40 lei
423g = Y lei
Apoi le inmultesti pe diagonala
1000 x Y = 423 x 40
1000Y = 16920
Y = 16920/1000
Y = 16.29 lei
Deci pretul pentru 423 de grame de carne de cal e de 16.29 lei.
846 grame de carne inseamna 33.84 lei, iar 154 grame de carne inseamna 6.16, deci 33, 84 + 6.16 = 40 lei, formula e corecta.
FUNDA?
La raft o fi fost afisat pretul pe suta de grame! Asa au obiceiul: scriu mare pretul pe suta de grame si, mai mic, pretul pe Kg. Nu este nici o formula, este o smecherie pentru ca sunt obligati sa scrie si pretul pe unitatea de masura.
Da, dar principiul este bazat pe o smecherie: pacalirea clientului. Pe vremuri in magazine era afisat: clientul nostru, stapanul nostru. Era un slogan preluat de la evrei care asa te faceau din vorbe sa cumperi, dar rare ori furau la gramaj. Astazi magazinul este stapanul clientului.
Sau înveți să faci o înmulțire și lasi tâmpeniile cu rusinea
Treaba e daca faci asa numita "inmultire", dar vrei jumatate din cat cantareste, ce faci? Desfaci plasticul/punga si iei de acolo? Daca ar fi afisat cat cantareste si pretul total, nu ar fi cumparat naiba cu pretul adevarat de la casa.
Iei o bucată mai mica. Alea ambalate sunt la diverse dimensiuni.
Si vorbele s-au adaptat, astazi, cum le convine hotilor. Nu vezi ca astazi e vremea hotilor? Uite dosarul lui Badalau! Citeste-i si biografia sa vezi cat a furat ala si este printrte bogatii tarii! Daca ne luam dupa vorbele lor...
Apropo! Vezi ca limbajul de genul "bai asta" iti poate aduce numai probleme pe aici.
N-are rost sa-ti raspund ca tot n-ai pricepe nimic. Vorbim de pacalire la vanzare si le iei apararea hotilor. Asta iti arata adevarata fata. In alta ordine de idei cred ca ai observat ca ai ramas fara raspunsul ala jignitor la adresa lui "suntserios"?
"mi-ai sterg mesajul"? Ce ai vrut sa spui? A! Daca vrei sa-ti ceri scuze celui ce l-ai jignit e altceva! Bravo!
Apropo! Daca puteam sa-ti sterg postarea (nu mi-ai trimis nici un mesaj!) ti-o stergeam si pe cea anterioara si, in general, cam toate postarile tale ca sunt pline de agramatisme. Una din regulile acestui site este sa scriem corect gramatical.
Serios? Uite: mi-ai sters mesajul. De ce la mine merge?
Si tot site-ul este vinovat ca nu pui semne de punctuatie cand trebuie, ca nu lasa pauza intre cele 3 puncte (...) si urmatoarea litera, etc? Si eu nu ti-am zis ca esti analfabet. Ai decenta sa nu-mi pui in carca ce n-am zis.
Era 6 lei/100g, cel mai probabil, adica 60 lei/kg. Casca ochii mai bine, cand cumperi ceva.
Cum adica "cum se calculaza"? Il cantaresti si inmultesti pretul/kg cu cantitatea. Spre exemplu ai pretul 60 lei / kg iar produsul tau are 400g, 60 x 0.4 = 24 lei
La lucrurile care nu vin deja ambalate si cu gramaj fix de obicei scrie pretul pe 100 de grame (6 lei) si sub scrie pretul pe kg (60 lei)
anonim_4396 întreabă:
Agache_Mariana_Ionela_1994 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
mirelStoica12345 întreabă: