Poti. E de preferabil sa alegi o firma deja cunoscuta pe piata care sa-ti ofere si varianta de a cumpara online. Eu am cumparat diverse pe internet si nu am avut probleme. Cauta eventual pe google inainte de a comanda ceva de pe site daca are aprecieri negative pe undeva... Sunt destul de convinsa ca vei gasi daca a fost careva inselat de firma respectiva... Mai e varianta de paypal, de care ti-a explicat stealthb... Si... cand am intrebat eu la banca pentru o plata online cu cardul m-i s-a spus ca daca nu imi vine produsul, o pot anula.
Sincer eu nu as avea curaj sa cumpar de pe net pentru ca am vazut la tv ca iau trimis unei a in loc de telefon mobil 3 cartofi, nu e gluma a dat pe tv asa ca nu cred in seriozitatea celor care vind pe net si te trezesti cu alte obiecte acasa
Eu am cumparat de pe internet, dar am platit la livrare... ori prin curier, ori prin Posta Romana. In felul asta, macar poti sa verifici daca ti-au trimis ce ai cerut. In plata cu cardul pe net, n-am incredere...inca.
Prin PayPal. Iti faci un card de internet atasat contului curent la banca, iti faci cont pe PayPay, si cand confirmi cardul iti iau 1.5 Euro parca. Apoi te duci la banca si ceri extrasul de cont si ai sa vezi ca la transferul de 1.5 Euro catre PayPal apare un cod de 4 cifre parca acolo. Acel cod il introduci pe site-ul PayPal ca sa confirmi ca e cardul tau. Pe eBay PayPal iti ofera banii inapoi daca poti dovedi ca n-ai primit produsul comandat. De asemenea, daca platesti prin PayPal nu va trebui sa introduci datele cardului atunci cand comanzi ceva, ci doar datele PayPal care chiar daca ti le fura cineva, nu-i folosesc deoarece toate ordinele de plata trebuie confirmate de tine personal pe site-ul PayPal (unde te loghezi cu o parola). Sau in Romania pe majoritatea site-urilor poti sa platesti ramburs si asa e cel mai simplu si sigur.
Am intrebat si eu la banca (Banca Transilvania) si mi-au zis ca o plata efectuata direct din cont nu poate fii anulata. Dar PayPal in anumite conditii iti da banii inapoi in caz ca ai fost inselat.
E diferenta intre a cumpara de la firme cunoscute (emag.ro, dc-shop.ro, ebay, amazon etc) si a cumpara de la persoane fizice (de pe okazii.ro de exemplu). Eu am cumparat foarte multe lucruri de pe internet dar numai cu plata ramburs si n-am avut niciodata probleme. Cu cardul doar mi-am incarcat cartela Vodafone deocamdata Dar daca as avea nevoie n-as ezita sa-l folosesc si pentru cumparaturi.
felisbalan întreabă:
Mirelaccrina întreabă: