| NeverGonnaLetYouDown a întrebat:

Cum trebuie sa procedez daca doresc sa vand ceva pe olx? Chem curierul sau cum? Cum imi voi primi banii mai apoi? Vine un alt curier cu ei?

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Exact.
Chemi un curier, vine iti ia pachetul, completezi acolo suma ramburs pe care o vrei si dupa livrare iti vor aduce banii

| anonimg a răspuns:

1.Cand cineva este hotarat sa cumpere, iti scrie sau te suna si iti da adresa lui.
2. Apoi iei legatura cu o firma de curierat (recomand fun curier pentru ca sunt mai seriosi). Curierul vine acasa la tine, ridica coletul deja ambalat, le platesti transportul, si apoi curierul se intoarce cu banii la tine care ii ia de la client (de pe transport si de pe colet).
(Sau duci tu coletul la firma daca vrei; dar pe pandemie ai de asteptat afara la coada pentru ca nu lasa decat cate doi sa intre, si dureaza pana se intocmesc actele).

Daca clientul nu mai vrea sa ridice coletul, ai pierdut banii de transport, dar curierul iti aduce coletul.

| Zuzu1991 a răspuns:

Da, chemi curierul, cu pandemia asta nu m-as intalni cu cineva chiar daca sta in acelasi oras
eventual poti sa il trimiti cu ramburs

| NotNamed a răspuns:

Pai ambalezi produsul cat mai bine ca sa reziste pe durata transportului, te duci la cel mai aproape si bun centru de curierat, sfatul meu este Fan Courier, dupa care intri in sediu si le spui ca vrei sa expediezi un colet la adresa x si le transmiți care este prețul, daca e livrare cu verificare sau nu si cine plătește transportul. Acum pot sa vina si ei acasa, dar trebuie sa ii suni tu la sediul lor ca sa vina. Dupa ce coletul s-a livrat ori te vor suna cei de la curierat sa vi sa ridici banii, ori vin ei si iti aduc banii.

| Iulia2626 a răspuns:

După ce găsești un cumpărător pentru ceea ce vrei sa vinzi, vorbiți și va întâlniți, fără curieri sau alte persoane, doar tu și cumparatorul

| NotNamed a răspuns (pentru Iulia2626):

Ai dat un răspuns... mai bine nu.l dadeai. Puneti mintea la contribuție ca altfel e jale pe viitorul nostru. Tu citesti ceea ce scrii? Hai ca stau eu in Timișoara si cumparatorul in Constanta. Nu frate, nicidecum sa ma duc la un centru de curierat de exemplu FanCourier ca sa le dau coletul sa mi.l livreze la adresa x, nicidecum asa doar ca a zis Iulia ca nu se face cu curier, ci face to face. Sa stau eu sa platesc cateva sute de lei combustibilul ca na, asa se face.