| Necoara a întrebat:

Dacă comanzi ceva mai mic de pe AliExpress îți vine in cutia poștala ps: am comandat un USB

5 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Claudio are dreptate. Nu ti-l pune nimeni in cutia postala cum, aiurea, spune Jassmina. Ea recunoaste ca traieste in strainatate si deci nu stie regulile din Romania. Altfel nu-i primul raspuns aiurea pe care-l da si, cand o contrazici, te blocheaza. Vai si amar! In contact cu asemenea platforme eu am intalnit doua situatii. Mi-a venit la posta si m-a anuntat postasul ca am colet, m-am dus (functie de valoare) la posta obisnuita sau, daca are valoare mai mare, la posta vamala. A doua situatie a fost ca mi-a venit cu curierul DHL.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, cu siguranta ti-l vor pune in cutia postala.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu o sa i ti vina la easy box

| Digikey a răspuns:

De la 1 iulie 2021 se plateste TVA pentru toate importurile de marfă din afara UE.Tot ce este sub 150Euro platesti doar tva.Peste 150, tva plus taxe vamale.
Daca cumperi o prostie de 2 Euro platesti 2 lei Tva.
Jasmina doar polueaza site-ul acesta.

| CIaudiu a răspuns:

Depinde de starea coletului. Nu asculta aberatiile Jassminei. N-a comandat in viata ei din strainatate si are tupeul sa adauge "siguranta" in raspunsul ei eronat.

Sunt colete recomandate si colete simple. La cele simple iti vin direct in cutia postala iar cele recomandate ti se predau personal de catre postas pentru ca are nevoie de semnatura ta.
Vezi ca acum Uniunea Europeana a dat o noua lege prin care trebuie sa platim tva 20% si pentru coletele sub 10€. Deci acum va trebui pentru orice colet sa dai si semnatura ca l-ai primit si cativa lei in cazul tau, pentru ca ma gandesc ca e ieftina comanda ta.