Sunt total de acord cu alessa.ala e intr-adevar ceai "eco". bunica-mea numai ceai din acela bea.primavara culege flori de tei, de galbenele etc. din curte si le pune la soare la uscat si ii ajung 1 an(nu au termen de valabilitate daca le pastrezi cum trebuie).
Cel mai "eco" este sa iti aduni tu singura plantele preferate din care sa iti faci ceai, in masura in care poti ( tei, menta, musetel), daca nu, da e mai bine sa cumperi plante pe care sa ti le fierbi singura. Ia-ti si o sita micuta.
Daca scoti continutul din pliculete si pui numai pliculetele vei obtine un ceai de celuloza care nu stiu la ce-i bun.
E de preferat cel preparat din plante si este de preferat sa fie preparat in vase de sticla sau portelan care nu adauga ceaiului din substantele din compozitia vasului (aluminiu, inox, fier, dar ce-i mai rau DIOXINA din vasele din plastic) O sita de inox este de preferat pentru strecurare. Chinezii mi-au servit un ceai traditional in care au turnat apa peste frunzele de ceai si le-am baut "strecurate printre dinti" ca nu aveam cu ce sa le strecor. Si nimeni nu a patit nimic daca a baut si frunze din ceai (ciorba este plina cu fel de fel de frunze).
Problema cu plicurile este ca unele dintre ele sunt bagate intr-un inalbitor, pentru a le da o fata comerciala. Pe unele dintre ceaiuri scrie ca nu s-a folosit inalbitor la plicuri, insa nu este cazul ceaiurilor romanesti.
Probabil ca sunt mai sanatoase cele neambalate in plicuri.
Chinezii beau ceaiul neambalat.
Pliculetele pentru ceai sunt facute dintr-un gen de hartie poroasa, cu finisaj de matase sau nylon. Practic, e tot fibra de hartie, deci ar trebui sa fie eco!
Am citit ca unele pliculete din astea sunt tratate (pentru inalbire) cu dioxina sau clor – deci mai bine nu le mai folosesti, nu de dragul mediului, cat de dragul tau! Mai bine cumperi numai ceai "loose" si asa, daca nu e deja dozat la plic, poti face diverse combinatii, ca in ceainarii!
PumpkinDoll întreabă: