| Sonia822 a întrebat:

Ebay vinde in Romania? De fiecare data cand aleg ceva, imi apare un mesaj in care se specifica- utilizatorul nu vinde in Romania

Răspuns Câştigător
| mgtow a răspuns:

Il pot contacta, stau in Anglia, sant useri care au setate fel si fel de optiuni, poate a avut tepe de la romani in trecut de nu vrea sa trimita.

10 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Desigur ca da, pentru ca eBay, in caz ca nu ai inteles inca, si aparent nu ai facut-o, e un marketplace gen OLX, care intermediaza legatura dintre vinzator si cumparator. Da, multi seteaza by default ca nu ar vinde in anumite regiuni, dar ai incercat macar sa ii intrebi? Acum vreo 15 ani, cand am facut prima oara o achizitie pe eBay, am cistigat licitatia la o haina de piele intoarsa foarte misto. Aparent, setase ca nu trimite in Romania. Am schimbat cateva mesaje, s-a lamurit ca totul e ok, am platit in plus ca sa trimita pachet cu asigurare, si intr-un final totul a fost bine. Vrei ceva anume, trimite mesaj si intreaba.

| Sonia822 explică (pentru GabiDumitrescu):

Utilizatorul nu are activata optiunea de a primi mesaj.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Sonia822):

Nu exista asa ceva. De care ebay discutam noi aici? Da-mi link la produsul care te intereseaza te rog, sa verific. Chiar m-ai facut curios.

| relian a răspuns:

Depinde de vanzator nu depinde de ebay.Vanzatorul seteaza in care tara sa isi vanda marfa.
Ebay este doara locul unde se desfasoara tranzactiile.Plus asigura siguranta tranzactiilor.
Sint si vanzatori care vind worldwide,deci oriunde, doar ca trebuie sa citesti acolo cui vand, iar daca o fac, trebuie sai contactezi sa discuti si alte aspecte legate de transport, de regula ei pun shipping pentru tara respectiva, iar pentru international trebuie sa le dai mesaj.

Vad unu pe aici spune ca ebay trage tepe laughing nu stie despre ce vorbeste.Mai sigur ca ebay nu este alt loc, amazon pfff scump, greoi, mie mi se pare naspa de tot amazon.

Spui ca vanzatorul nu are activa casuta de mesaje? Nu cred. Unsde pui ca 99% din cei care vand pe ebay vor plata doara prin PayPal, deci sa vii sa spui ca pe ebay iei tapa inseamna ca habar nu ai despre ce vorbesti, ma rtefer la un utilizator pe aici care tot ii trage cu Amazonu lui.Habr nu are cum zse vinde sau se cumpara ceva pe ebay laughing

Deci daca tu ai cont pe ebay si vrei sa vinzi ceva, trebuie sa le dai contul bancar, ebay te verifica daca e bun, daca ai bani, etc.Pe ebay nu mai sunt decat oameni seriosi,oameni care isi vand produsele si cauta sa o faca la modul cat mai usor,sigur.

Ca sfat iti zic evita sa platesti cu cardul direct oriunde ar fi,daca vor sa platesti prin Paypal atunci e f bine,nimeni nu trage tepe lu PayPal laughing iar cei care incearca,pot ca mai se gasesxc de astia care acu au descoperit amemrica,cel putin asa cred ei si se baga sa traga tepe dar in final is eliminati rapid,si fara sa ia nimic.

Cand faci plata prin paypal banii nu ajung la vanzator,ajunga la paypal,fctie de vanzator, de cat de cunoscut este, de cata vechime are etc, din isoricu lui pe ebay, va primi banii dupa ce tu vei primi produsu laughing asta pentru vanzatorii noi, ori care nu au istoric pe ebay.
Pt aia vechi cu activitate lunga si serioasa li se da bani in 2-3 zile.

Deci care zice ca se trage tapa pe ebay nu stie ce vorbeste.Sinca ceva il rog eu sa imi traga tapa mie, il invit, uite sa zica ce cont are, sa puna ceva fake laa vanzare si eu cumpar de la el, invit pe ala care crede ca poate trage tapa pe ebay.

| johnnny123 a răspuns:

Ebay nu vinde nimic nicăieri. Ebay este o platformă care intermediază tranzacții între vânzători și cumpărători.

Iar fiecare vânzător vinde unde are chef să vândă.

| Brizbriz a răspuns:

Amazon da, EBay nu, Amazon e o firma cu asigurari in caz de teapa data de romani, chestie care nu se aplica pe EBay

| Sonia822 explică (pentru Brizbriz):

Totusi, cum se trag aceste tepe pentru cazurile de clienti romani, plata nu e in avans?

| Brizbriz a răspuns (pentru Sonia822):

Carduri bancare furate... a fost cea mai folosita teapa
nu mai e la "moda" acum, din cauza ca numai idiotii isi mai fac un sistem de payment "de mana" in loc sa se duca la unul platit si care e impenetrabil (pe vremuri, spargeai un site de p0rn si faceai rost de 10mii de cc-uri valide)

iar "regulile" raman multa vreme, insasi Amazon-ul a tinut "nu livram in rrrrominica" ani de zile, abia de cativa ani au scos-o

| haileewatson a răspuns:

Nu

| UserRo10 a răspuns:

Depinde de vanzator. De obicei eu le mai las mesaj si le explic ce si cum deoarece seteaza cu nu livreaza in Ro. Este un fel de OLX la noi