Buna!
NU! De unde ai scos-o pe asta!? Mananca linistit struguri pentru ca nu vei face apendicita de la samburii lor.
Clar nu. Apendicita o poti face si fara sa mananci struguri daca e sa o faci
Nu poti face apendicita decat daca mananci ceva in exces.acum daca tu mananci un strugure cu samburi cu tot, nu vei pati nimic.tot secretul este sa nu exagerezi cu mancatul de seminte cu coaja.
daca stai sa te gandesti si rosia are samburi, dar nu cred ca o sa-i dai la o parte cand faci salata, nu?
Uite mai multe informatii despre apendicita ::
– Apendicita reprezintă una dintre cele mai frecvente urgenţe chirurgicale. Procesul inflamator apendicular poate apărea la orice vîrstă, dar este mai frecvent la cei cu vîrste între 10 şi 35 de ani. De aceea, apendicita a şi fost supranumită "boala tinereţii". Apendicita este inflamaţia apendicelui, adică a acelei mici prelungiri a tubului intestinal în partea de jos a cecului (primul segment al colonului). Este, de fapt, un fenomen de obstrucţie a lumenului apendicular, la care se alătură şi un proces inflamator. – Care sînt simptomele bolii? – Cele mai frecvente simptome sînt durerea, greaţa, vărsăturile şi lipsa poftei de mîncare. În cazurile mai grave pot apărea febra, frisoanele şi diareea. În privinţa durerii, trebuie menţionat faptul că, la debutul bolii, aceasta este localizată în regiunea periombilicală şi epigastrică şi mai apoi, după cîteva ore, în caz de agravare a bolii, în fosa iliacă dreaptă. Contracţia musculară la nivelul fosei iliace drepte este semnul cel mai sigur de apendicită acută. Acesta reprezintă iritaţia peritoneală produsă de inflamaţia apendiculară. În cazul neprezentării din timp la medicul specialist, apendicita acută se cronicizează, ducînd la perforaţia apendicelui şi la apariţia peritonitei (inflamaţia peritoneului). Nu în ultimul rînd, trebuie menţionat faptul că avizul medical este absolut necesar, pentru că apendicita poate fi "confundată" de către pacient cu o durere de ficat, vezică urinară sau organe sexuale. – Care sînt cauzele apendicitei? – Nu există factori de risc evidenţi şi nici persoane predispuse îmbolnăvirii. Oricine se poate îmbolnăvi de apendicită. Îmbolnăvirea este determinată, în principal, de acumularea de bacterii în tubul digestiv. Deci, majoritatea bolnavilor de apendicită acută au digestie greoaie şi acuză adesea tulburări gastro-intestinale. Regimul alimentar sărac în lichide, celuloză şi proteine, de tipul conservelor, a mîncărurilor grase sau a produselor de panificaţie, favorizează procesul de putrefacţie, ducînd la constipaţie. Pe de altă parte, apendicele poate fi frecvent transformat într-o cavitate închisă prin "închiderea" comunicării cu cecul prin materii fecale sau corpuri străine (sîmburi). Şi paraziţii intestinali de tipul ascarizilor, oxiurilor sau teniei pot contribui la infectarea apendicelui. – Cum se face profilaxia bolii? – Nu prea există metode specifice de prevenire a acestei afecţiuni, iar tratamentul apendicitei acute este chirurgical şi se face doar în criză. În cazurile mai uşoare, la debutul bolii, este bine ca bolnavului să i se administreze un regim bogat în lichide şi medicamente antalgice, care calmează durerea. Indicată este prezentarea la medic încă de la primele simptome ale bolii, pentru analiza sîngelui, a urinei şi a valorii globulelor albe. În acest fel, se va afla dacă boala poate evolua, ajungînd în final la operaţie, sau stagna.
Sper ca ti-am fost de ajutor
Da, este adevarat. Evenimentul declansator in apendicita acuta este obstructia apendicelui de un corp strain care a ajuns in intestin: guma de mestecat, coji de seminte (nu se digera) sau pur si simplu o pietricica formata chiar in intestin prin precipitarea sarurilor di apa si alimente. Asadar, consumul de seminte cu coaja, de samburi de cirese, masline sau inghitirea gumei de mestecat sunt factori de risc pentru apendicita.
Simptome: durere care debuteaza in jurul ombilicului sau in capul pieptului si apoi coboara in dreapta jos (unde doare si cand atingi), febra, lipsa poftei de mancare, greata, varsaturi. Durerea se accentueaza de la ora la ora si nu trece spontan.
Nu neaparat, eu mananc strugurii cu samburi de cand ma stiu si nu am nimic.
Daca mananci in exces, este posibil. insa apendicita nu se face din 2-3 struguri mancati sau din 2-3 pungi de seminte, ci din ce se acumuleaza...stai fara griji, pupici :*
Da te sfatuiesc sa nu o mi faci o prietena de-a mea a trecut prin asta si e foarte dureros te avertizez FUNDA?:s PLZ
Da, din tot felul de seminte. Dar nu toata lumea face, depinde de organismul fiecarui om. Sper ca te-am ajutat. FUNDA?
anonim_4396 întreabă: