Eu am un Canon EOS 800D / 24.2MP CMOS Kit cu Obiectiv EF-S 18-55mm f/4-5.6
L-am ales si cumparat si pentru ca l-am prins la o oferta, nu sunt fotograf profesionist, dar ma joc cu pozele din concediu prin Photoshop si ce trageam cu un compact sau cu telefonul in vacanta nu prea ma ajutau.
Am acum cred că vreo... 3 DSLR (Nikon, D50, D90 și D5100), 1 bridge Fujifilm S4000, 1 compactă subacvatică pentru snorkeling și foto pe pârtie la schi (un Olympus Tough TG2) și vreo trei Ricoh de colecție.
Iar la DSLR-uri, am ca obiective cam așa:
- Lensbaby Spark și Scout + obiectiv Fisheye;
- două fixe 35 și 50 mm / f 1.8 Nikkor
- un zoom Nikon 18-105
- cel sandard din kit 18-55
- un fix tele 200 mm f 4 Nikon plus un Nikon AF-S TC-20E II - teleconvertor
- un fix Samyang 12mm F2.8 AE NCS Fisheye
Acum... să spun despre fiecare pentru ce l-am ales, cred că nu prea are rost. Deja e cam clar că vreau să am cu ce să fac poze în orice împrejurare.
Drept pentru care mai am și o dronă DJI Spark.
Nici nici, ci o sapuniera care are vreo 13 ani si inca face poze excelente cu zoom optic 6X + stabilizare optica foarte buna pentru clasa ei. Panasonic DMC-LZ6, mai exact - https://www.bhphotovideo.com/......amera.html
Canon 70D + Canon 17-55mm f/2.8, la scurta vreme dupa aparitia in magazine.
Am purtat-o in vreo 3 concedii eu, vreo 3 concedii maica-mea, si de atunci cam sta in vitrina, o folosim maxim pentru 30 cadre pe an.
Nu am ales camera, ci am ales obiectivul.
Doar la Canon am gasit la pret acceptabil la acea vreme obiectiv 17-55 cu f/2.8. (mai existau desigur Sigma si Tamron, dar nu era nici pe departe aceeasi calitate, de acolo si diferenta de pret intre Canon si Tamron/Sigma)
O camera foto nu inseamna numai DSLR sau Mirrorless. Mai exista si compactele sau cele "bridge".
Cele compacte au o stabilitate mai mare. Singura lipsa este... zoomul mare.
Eu am camera asta pentru vacante sau alte evenimente din viata...:http://bit.ly/2UOEimP
Am ales camera asta pentru ca este compacta si am vazut ca este destul de populara ( am vazut-o la multi vloggeri) si este ft buna pentru un incepator sau pentru cineva care nu este ft talentat!